‘Yayla Şenliği’ Başladı 

‘Yayla Şenliği’ Başladı 

Belen Belediyesi’nin düzenlediği "Yayla Şenliği" etkinlikleri kapsamında ilki düzenlenen Belen Gastronomi Yemek Yarışması, restore edilen tarihi Kanuni Sultan Süleyman Kervan Sarayı’nda yapıldı.

Belen Belediyesi’nin düzenlediği 'Yayla Şenliği' etkinlikleri kapsamında ilki düzenlenen Belen Gastronomi Yemek Yarışması, restore edilen tarihi Kanuni Sultan Süleyman Kervan Sarayı’nda yapıldı.
Gastronomi Yemek Yarışmasına, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı İbrahim Gül, AK Parti İlçe Başkanı Enis Göçmen, MHP İlçe Başkanı Seyfullah Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Ayvazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum müdür ve amirleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve çok sayıda yarışmacı ve vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.


Programın açılış konuşmasını yapan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül Belen Belediyesi Yayla şenliklerine Gastronomi Yemek Yarışması ile başlamanın önemine dikkat çekerek etkinliklerin iki gün boyunca devam edeceğini belirtti ve tüm böge halkını etkinliklere davet etti. Belen’in tarihine dikkat çeken Başkan Gül, tarihle gastronominin iç içe yaşandığı şehirde gelecek yıllarda da bu etkinlikleri genişleterek sürdüreceklerini kaydetti.


Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, kentin tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ve yöresel lezzetlerin beğeniye sunulduğu Gastronomi Yemek Yarışmasına katılımın yoğun olmasından dolayı memnun olduğunu söyledi. Kentin kendine has yemek kültürünün olması nedeniyle açılışa yemek yarışmasıyla başladıklarının belirten Baskın, Belen’in değerlerinin yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. 
 

Yapılan konuşmaların ardından bölgeye has lezzetler ev hanımları ve aşçılar tarafından yapılan jüriye sunuldu ve yarışma sonucunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.