YAT LİMANI VE HADO TOPLANTISI 

Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi, HADO Projesi ile ilgili toplantı Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Hatay 24.12.2019 15:58:06 0
YAT LİMANI VE HADO TOPLANTISI 

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen, HADO Projesinin 3D sunumunun da yapıldığı toplantıya Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nuri Baycan, İTSO Yönetim kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
ZOR KISMI ATLATTIK, GERİ KALAN KISMI KOLAY 
Toplantıda konuşan Vali Doğan, ihale bedeli KDV dâhil 80 Milyon TL’ye mal olan Samandağ-Arsuz yolunun 60 Milyon TL’lik kısmını ödeyerek borç yükünü oldukça rahatlatmış olduklarını ifade ederek, turizm yolunun açılışını değil asfaltlamaya hazır tanıtımını yaptıklarını dile getirdi. Vali Doğan konuşmasında, “Elverişsiz hava koşulları nedeniyle asfaltlama çalışmaları için güzel havaların gelmesini bekliyoruz. Mart-Nisan ayı gibi asfaltı dökeriz diye tahmin ediyorum. Trafik işaretlemesini de yapar yolumuzu vatandaşlarımızın hizmetine açarız. İşimizin neredeyse % 90’lık kısmı bitmiş durumda. Zor kısmı atlattık. Geri kalan % 10’luk kısmı en kolay kısmı. Dün bizimle birlikte gelen arkadaşlar gördüler. Dağları yıktık, köprüler yaptık. Yol güzergâhında 42 menfez yapılması planlanırken, bu sayı 74 menfeze çıktı. Bu çok büyük bir rakam. Hatay’a tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi. 

‘HADO BAŞLADIĞINDA GÜMRÜK DE ORADA OLACAK’
Bir başka önemli proje olan Madenli Barınağı’nı Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi olarak inşa edeceklerine dikkat çeken Doğan, “HADO yine hep konuşulan konulardan biri. HADO için orada yer ayırdık. Büyükşehir Belediyesine 2 Milyon TL karşılığında tahsis edip protokol imzaladık. Oradaki üç iskelenin bir tanesini de yatırımcılara tahsis ettik. Petek Pastanesi’ne, Payidar Restorana ve Konak Restoran’a oradaki talepleri doğrultusunda yer verdik. Onun dışında kalan yerleri de yine şehrimizin değerlerini öne çıkaran restoran, kafeterya gibi işletmelere tahsis edeceğiz. Biz bu alana iki proje konumlandırdık. Bir tanesi Yat Limanı diğeri hemen onun yanında yer alacak olan Su Sporları Merkezi. Tabi içerisinde HADO’ya da yer verdik. Özellikle söylemem gerek, HADO başladığında gümrük de olacak orada. Pasaport kontrolü yapılacak. Çünkü HADO’nun, Kıbrıs ve Beyrut’a yani yurtdışına yolcu taşıma planı da var. Dolayısıyla gümrük ve pasaport işlemleri olacağını da belirtmeden geçmeyelim. Bizimle ilgili kısmı olan Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi’nin projelerini hazırladık. Bunun parasını da temin ettik. Önümüzdeki hafta içerisinde Allah’ın izniyle ikisinin de ihalesine çıkacağız. Bu işi yapabilecek firma sayısı Türkiye’de sınırlı sayıda, sanırım 2-3 firma ancak var. Şartlarımıza uygun şekilde bu işi hangisi daha iyi yapıyorsa onları ihaleye davet edeceğiz. İhaleyi alan firma ile birlikte, belirtilen süre içerisinde de yapımını tamamlayacağız.’’ şeklinde konuştu.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10970,37%0,52
  • DOLAR

    42,08% 0,00
  • EURO

    48,35% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5384,47% 1,03
  • Ç. ALTIN

    8852,40% 0,33

Ümraniye’de tansiyon yükseldi... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AĞIR SÖZLER!

AHMET TÜRK’ÜN GÖREVE İADESİ BEKLENİYORDU: BAKANLIKTAN MARDİN KARARI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'DEMİRTAŞ 'AÇIKLAMASI

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDEKİ SORUYA ADALET BAKANI’NDAN YANIT

HAMBURG TÜRK BASIN BİRLİĞİ’NDEN KKTC’YE ANLAMLI ZİYARET

BÖCEK DOSYASI BÜYÜYOR: RÜŞVET VE KARA PARA İDDİASIYLA 8 GÖZALTI!

DEM PARTİ, SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE FİGEN YÜKSEKDAĞ'I ZİYARET EDECEK

YENİ ŞAFAK BAHÇELİ’YE MANŞETTEN YANIT VERDİ: KOMİSYON İMRALI’YA GİTMESİN!

MAHKEMEDEN 'GÜRSEL TEKİN' YARGI KARARI SONRASI ŞAŞKINLIK: CHP İSTANBUL’DA KİM BAŞKAN?

ÖZGÜR ÖZEL: DİLEK İMAMOĞLU'NUN DİPLOMATİK PASAPORTUNU İPTAL ETMİŞLER

İMAMOĞLU'NUN AİLESİ İFADE VERMEK İÇİN EMNİYETTE!

ASELSAN VE TÜBİTAK’TA FETÖ OPERASYONU: 19 KİŞİYE GÖZALTI

KURULTAYDA “USULSÜZLÜK” İDDİASI: CHP DAVASI 13 OCAK’A ERTELENDİ

YÖK, HAKAN FİDAN’IN DİPLOMASINA İLİŞKİN İDDİALARA YANIT VERDİ!

18-30 YAŞ ARASI GENÇLERE SOSYAL KONUT ŞARTLARI AÇIKLANDI!

AİHM’DEN DEMİRTAŞ KARARI: TÜRKİYE’NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ!

SERT SÖYLEMLERİN LİDERİNDEN YUMUŞAK MESAJ: İMRALI’YLA TEMAS ZARURİ!

CUMHURİYET’E DİL UZATAN TARİKAT YİNE SAHNEDE!

CHP’NİN ‘BUTLAN’ DOSYASI KAPANDI, SIRA CEZA DAVASINDA!

2026 ZAMMI BELLİ OLDU: VATANDAŞIN CEBİNE SOĞUK DUŞ!

AHMET ÖZER'İN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

HÜDA KAYA CEZAEVİNE TESLİM OLDU

MARATONUN EV SAHİBİ 12 METREKARELİK BİR HÜCREDE BURAYI İZLİYOR

CHP'Lİ TUTDERE DEPREM DAVALARI İLE İLGİLİ KRİTİK DOSYAYI BAKAN TUNÇ'A İLETTİ

CHP’DEN ÇARPICI İDDİA:BİR YILDA HELİKOPTER ALINACAK PARAYI KİRAYA VERDİLER!

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Yükleniyor


HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN BİTMEYEN HESAP: CHP’Yİ MAHKEMEYE TAŞIDI, HIRSI DİNMİYOR

CHP HATAY İL KONGRESİ BAŞLADI: 538 DELEGE SANDIK BAŞINDA

  • Perşembe 29 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Cuma 27.2 ° / 14.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 14.3 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4