TEMSA TEK YÜREK

Özçelik-İş Sendikası, Adana’da faaliyet gösteren ve bir süredir üretimini durduran TEMSA’nın yeniden üretime başlaması için tesis önünde dev bir miting düzenledi.

YAŞAM 16.01.2020 17:39:00 0
TEMSA TEK YÜREK

‘TEMSA İçin Tek Yürek’ sloganıyla gerçekleştirilen mitinge Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarından Bayram Altun, Recep Akyel, Ferhan Öner, Genel Sekreter Hicret Bozoklu, Adana Şube Başkanı Sedat Aydın, şube yöneticileri ve sendika üyeleri katıldı.
 

Mitingde bir konuşma yapan Genel Başkan Değirmenci, TEMSA’nın kendileri için her şeyden daha değerli ve her şeyin üstünde olduğunu belirterek ‘TEMSA bizim geleceğimizdir, yarınlarımızdır’ dedi. Değirmenci konuşmasında, “Biz TEMSA ile doğduk, TEMSA ile büyüdük. TEMSA’ya kazandırdık, TEMSA ile kazandık. İşte bu yüzden diyorum ki gün birlik günü, gün TEMSA’da çalışanların günü, gün Adana’nın ve Türkiye’nin günüdür. Gün, emeğimize sahip çıkma günüdür” diye konuştu.

Konuşması sık sık “İşçi sendika omuz omuza’, ‘Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla kesilen Değirmenci konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bugün buraya ekmek kapımıza vurulan kilitleri kırıp, yeni umutlara yelken açmaya geldik. Buraya, TEMSA için yazılmış olan ölüm fermanını yırtmaya geldik. Küllerimizden yeniden doğmaya geldik. Yıkmaya değil, inşa etmeye geldik. Evimize yeniden ekmek götürmek için sesimizi duyurmaya geldik. Otobüsümüzün tekerine çomak sokanları, yaptıkları yanlıştan döndürmeye geldik.”

TEMSA’nın tüten bacasına çaput tıkayanlara, tıkır tıkır işleyen bir fabrikayı paslanmaya mahkûm edenlere sesleniyorum. TEMSA işçisi, bedeniyle ruhuyla buradadır. TEMSA işçisi, dün olduğu gibi bugün de üretmeye hazırdır. TEMSA işçisi, TEMSA markasını yaşatmaya, büyütmeye kararlıdır. TEMSA işçisi kazanmaya ve kazandırmaya isteklidir. TEMSA işçisi, nasırlı elleriyle TEMSA’yı daha da yükseklere taşımaya taliptir.
TEMSA’da bugün yaşanan bu krizin sorumlularına ve yetkililere sesleniyorum. Elinizi taşın altına koymaktan korkmayın. İşyerimizin yaşaması için sorumluluklarınız neyse onu yerine getirin. Emek emek büyüttüğümüz TEMSA’nın bayrağını yerden kaldırın. Bizler yapılan yanlış hesapların, atılan hatalı imzaların ağır yükünü daha fazla çekmek istemiyoruz. Bizler meydanlarda değil, tezgah başlarında alınteri akıtmak istiyoruz. Bu sorunun çözümünde sorumluluğu bulunanları buradan bir kez daha masaya oturmaya ve bu işi çözmeye çağırıyorum. Yerli otomobil için sevinç çığlıkları attığımız bir dönemde, Türkiye’nin adını onlarca ülkede duyuran bir işyerinin yok olup gitmesine seyirci kalmayın, aksi takdirde karşınızda bizi bulursunuz.

Özçelik-İş, şubesiyle, genel merkeziyle, Türkiye’nin dört bir yanındaki teşkilatı ve 40 binden fazla üyesiyle sizlerle beraberdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği başlattığı bir dönemde işsizler kervanına katılmanıza asla izin vermeyeceğiz. Ocağınızın tütmesi, aşınızın pişmesi için gerekirse kendimizi yakacağız. Mücadelemizi masalarda, sahalarda, meydanlarda, daha da önemlisi bu işi bu hale getirenlerin sırça köşklerinin, kadife perdeli ofislerinin önlerinde vermeye başlayacağız. Türkiye’de 700 binden fazla çalışanı temsil eden Konfederasyonumuz Hak-İş’in destekleriyle sizlerin hizmetkârı olmaya devam edeceğiz.

Bizi daha fazla zorlamayın, ayarlarımızla oynamayın, oturun bu ekonomik kavganızı çözün, kilitli ambarların kilitlerini kırın ve şalteri kaldırın. Bizim iş elbisemiz, yağlı tulumumuz dolaplarımızda hazırdır. Çalışmak istiyoruz, üretmek istiyoruz, kazanmak istiyoruz, kazandırmak istiyoruz, elektrikli otobüsümüzü yollarda görmek istiyoruz. Eğer bu sesime kulak vermezseniz, bu işin bir sonraki aşaması daha sert ve çetin olarak önünüze gelir. Bu samimi, içten çağrıma kulak verin, belirsizliği bitirin.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’den sonra söz alan ve miting alanındaki çalışanlara seslenen Adana Şube Başkanı Sedat Aydın, TEMSA’daki üretimin durmasıyla ilgili olarak ciddi bir mücadele verdiklerini ve TEMSA çalışanları olarak üretime yeniden başlamak için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Aydın, “Genel Başkanımız başta olmak üzere genel yönetim kurulumuz ve Hak-İş Konfederasyonumuz Ankara’da gerekli görüşmeleri yapıyor ve işlerimize kavuşmamız için sonuç almaya çalışıyor” dedi.

Sendika üyeleri mitingin ardından Değirmenci önderliğinde TEMSA giriş kapısına kadar yürüdü. Program, Değirmenci ve sendika yönetim kurulu üyelerinin işveren vekilleriyle bir görüşme gerçekleştirmesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10948,40%1,03
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,54% -0,21
  • GRAM ALTIN

    5445,35% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9041,14% 0,39

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

Yükleniyor


HALUK PEKŞEN HAYATINI KAYBETTİ

CİNSEL İSTİSMARA UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ BEBEĞİN DOKTORU KONUŞTU

İZMİR'DE  CAMİ GÖREVLİSİ İNTİHAR ETTİ

AZRA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

KAYIP ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ AZRA KATLEDİLDİ

DİYARBAKIR’DA BAYRAM GÜNÜ KISKANÇLIK VAHŞETİ

İSTE KURUCU REKTÖRÜ DERELİ’NİN BABASI VEFAT ETTİ…

  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4