Tarih: 16.11.2019 12:28

YARGI KARARLARINA UYMAMAK SUÇTUR!

Facebook Twitter Linked-in

Şube Başkanı Deniz Ezer, Şube Sekreteri Sabah Aras, Mali Sekreter Ahmet Korkmaz, Kadın Sekreteri Pelin Akbaş Yeşil, Örgütlenme Sekreteri Hizam Hasırcı, Eğitim Sekreteri Eylem Uysal, Hukuk Sekreteri Emir Bugay ve 2 Üst Kurul Delegesi ile geçmiş dönem yöneticileri Ayhan Erkal ve Yusuf Mengilli adına kaleme alınan basın açıklamasında, sendikadan ihraç edilmek istenildiği kaydedildi ve şu iddialarda bulunuldu:

“İlk Genel Kurul’a kadar üyeliğimiz askıya alındığından, Eğitim Sen Hatay Şube yöneticiliğimiz düşürülmüş, yerimize ise seçimle, yöneticilik görevine gelemeyen kişiler kayyum olarak atanmıştır. Bu duruma hukuki itirazlarımızı yaptık. Mahkeme süreçleri devam etmektedir. Şimdiye kadar 3 arkadaşımız hakkında (Şube Başkanı Deniz Ezer, Şube Mali Sekreteri Ahmet Korkmaz, Şube Eğitim Sekreteri Eylem Uysal), mahkeme, tedbir kararı almıştır. Bir başka deyişle, yürütme, durdurma kararı almıştır. Mahkeme, Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu’nun uygulamasına ‘dur’ demiştir.

Genel Merkez’in mahkemeye sunduğu evrakları incelediğimizde, sadece sosyal medya paylaşımlarımızın delil olarak gösterildiğini görüyoruz. Soruşturma başladıktan sonra sosyal medya paylaşımlarının kanıt olarak gösterilmesi, suç üretmeye dönüktür. Birçok aydın, akademisyen, avukat, sanatçı, hakkında herhangi bir iddia olmadan tutuklanıyor, tutuklu iken iddianamesi hazırlıyor. Bunu yapanlarla Genel Merkez’in tavrı arasında bir fark var mıdır?

Bize isnat edilen fiili saldırıda bulunduğumuz ile ilgili iddiaya dair hiçbir bilgi, belge bulunmadığının altını özellikle çiziyoruz. Asıl şiddeti uygulayan, şiddete sessiz kalanlar, KHK ile ihraç edilmiş kadın üyelerimizi yaka paça sendikalarımızdan atarak darp eden, Genel Merkez Yürütme Kurulu ve buradaki kayyumdur. Bizler, üstünü kapatmaya çalıştıkları suçlarını kamuoyuyla paylaştığımız için cezalandırılmaya çalışılıyoruz.

(Diğer arkadaşlarımızın duruşmaları, Kasım ayı sonu-Aralık ayı başında olduğundan, o tarihlerde hukuki durumları netleşecektir.)

Mahkemenin tedbir kararı almasından hemen sonra, Genel Merkez’e noter aracılığıyla ihtar çekerek; mahkeme kararlarının uygulanması, uygulanmaması durumunda haklarında suç duyurusunda bulunacağımızı kendilerine bildirdik. Verilen 7 günlük süre dolduğundan ve mahkeme kararlarının gereği yapılmadığı için, suç duyurusunda bulunacağımızı belirtiyoruz.”

Hatay Eğitim Sen’in Deniz Ezer başkanlığındaki eski yönetimi adına yapılan açıklamanın son bölümünde de, “Yargı kararları derhal uygulanmalıdır” mesajı verildi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —