YANGINI ÇIKARAN ADLİ MAHKÜMLAR İKNA EDİLDİ

YANGINI ÇIKARAN ADLİ MAHKÜMLAR İKNA EDİLDİ

Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde çıkan yangının adli mahkumlar tarafından gerçekleştirildiğini açıklarken, baronun Twitter hesabından yapılan açıklamada mahkumların ikna edildiği ve koğuşlar

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde yangın çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde cezaevine çok sayıda ambulans ve itfaiyenin sevk edildiği görüldü.Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, yangının adli mahkumun bulunduğu koğuşlarda çıktığını aktardı.

Yangını yakından takip ettiklerini ifade eden Çakan, “İnfaz yasasından yararlanamadıkları için bazı adli tutuklular kaldıkları koğuşlarda yangın çıkarmışlar. Yangına müdahale edildiğini ve tutukluların koğuşlardan çıkarıldığını öğrendik. Olaylar sırasında can kaybının yaşanmadığı yönünde bilgiler de aldık” dedi.

Batman Barosu’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada mahkumların ikna edildiği ve koğuşların boşaltıldığı aktarıldı: “Son gelen bilgilere göre koğuşları boşaltmak adına mahkumların ikna edildiği, koğuşların boşaltılmasının devam ettiği ve çok şükür ki herhangi bir can kaybının bulunmadığı şeklindedir.”