Tarih: 23.10.2020 16:02

VERGİ, SGK, KYK VE KÖPRÜ BORÇLARINA YAPILANDIRMA TEKLİFİ TBMM’DE

Facebook Twitter Linked-in

Yapılandırılan borçlarda ilk ödeme şubat 2021'de yapılacak. 18 ay taksit halinde yapılandırma gerçekleştirilecek' dedi. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi ve SGK primlerinin yapılandırılması ile ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Muş’un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:Yapılandırmayla ilgili teklifimizi sunacağız. Neleri kapsadığını ifade etmek istiyorum, oldukça geniş kapsamlı yapılandırma paketi hazırladık.

Gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi,  motorlu taşıtlar vergisi gibi borçları vergi cezaları gecikme faizleri ve gecikme cezaları ve trafik, nüfus para cezaları karayolu taşıma kanuna göre kesilen para cezaları, karayolu usulsüz kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları, öğrenim katma kredisi öğrenim kredisi borçları, hazine alacakları, madenlerden alınan devlet hakkı 6183 sayılı kanuna göre takip edilen diğer alacaklar, kanun çıkmasından itibaren müracaat etme maksimum 18 taksit yapılabiliyor. Taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödeme yapılırsa ana paranın yanında yer alan faizler siliniyor. İlk taksit içerisinde bu borçlar ödenirse gecikme zammının yüzde 90’ı silinmiş olacak.

İLK TAKSİT OCAK 2021 İlk taksit tarihine kadar peşin ödeme yapılırsa ana paranın yanında yer alan faizler siliniyor. İlk taksit içerisinde bu borçlar ödenirse gecikme zammının yüzde 90’ı silinmiş olacak. Maksimum 18 taksit var burada da iki ayda bir ödeneceği için 36 aya kadar taksitlendirme oluyor İlk taksit Ocak 2021...

SGK PİRİM BORÇLARI 18 TAKSİT :SGK primleri, idari cezaları, gecikme cezaları ve faiz zamları da yeni yapılandırma kapsamına aldığımız vatandaşla karşı karşıya kaldığı borçlardan bir tanesi. Yıl sonuna kadar müracaat 18 ay taksit, ilk taksit şubat 2021’de ödenmesi öngörülüyor. Emlak vergisi, çevre, temizlik vergisi, su, katı atık ücretleri, yol katılım payları faizleriyle yeniden yapılandırma kapsamına alınan borç alanların yıl sonuna kadar müracaat edilmesi gerekiyor. 18 eşit taksit yapılabiliyor ilk taksit Ocak 2021 tarihinde ödenmesi gerekiyor.
YAPILANDIRMA VE VERGİ BARIŞI VAR: Teklif bunları kapsamaktadır. Geniş bir yapılandırma teklifi komisyonu sunmuş olacağız. Yapılandırma vergi barışı var.İYİ Parti’deki FETÖ tartışmaları hakkında gelen soruya Muş, “Bizimle alakalı bir mesele değil. İddia sahibi Ümit Özdağ. Bir operasyondan bahsediliyor. Farklı farklı bir yerde bize atıflar yapılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz.

Operasyon varsa operasyonu yapan genel başkan yardımcıları, muhatabı il başkanları… İYİ Parti bir kimlik bunalımı yaşıyor. Burada HDP ile işbirliği yapmak isteyenlerle buna karşı çıkanlar arasındaki tartışma... iki grubun arasındaki mücadele olarak görüyoruz. Eğer operasyon arıyorlarsa kendi genel başkan yardımcılarına bu iddianın sahiplerine bakabilir” dedi.

Hobi bahçelerine ilişkin Muş, “Bunlar birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapılar.. Bunlarla ilgili yerel idarelerin işlemler yapılıyor. Şu anda belediyeler, bunu alan vatandaşlar tapusu olmadığını imarı olmadığını biliyor. Hukuk dışı olduğunu herkes biliyor. Yerel yönetimlerin işlem yaptıkları var. Bunlar hukukiymiş gibi değil. Bunlar zaten kaçak yapılardır. Bunu yapanlarla alakalı bir çalışmamız var” dedi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —