USTA OYUNCU ATİLLA PEKDEMİR HAYATINI KAYBETTİ

USTA OYUNCU ATİLLA PEKDEMİR HAYATINI KAYBETTİ

2 seneden bu yana Akciğer kanseri ile mücadele eden Atilla Pekdemir hayatını kaybetti.

Ünlü oyuncu Atilla Pekdemir 2 yıldır akciğer kanseri ile mücadele ediyordu. Oldukça kısa bir süre önce korona virüsü atlatan ünlü oyuncu İzmir’de verdiği yaşam mücadelesine yenik düştü.Uzun bir süredir akciğer kanseri ile mücadele eden başarılı oyuncu Atilla Pekdemir aynı zamanda korona virüs ile de mücadele vermişti. Korona virüsü yenen başarılı oyuncu ne yazık ki verdiği savaştan galip gelerek İzmir’de hayatını kaybetti.Başarılı oyuncu için devlet tarafından başsağlığı mesajları geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından paylaşılan bir tweet de şu sözler yer alıyordu. ‘Tiyatro ve sinemamızın değerli isimlerinden kıymetli bir ustamızı yitirdiğimizi acı ile öğrendik. Merhum Atilla Pekdemir’e Allahtan rahmet ailesine ve yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz.’

Atilla Pekdemir Kimdir?

Atilla Pekdemir 10 Şubat 1943 yılında Giresun’da dünyaya gözlerini açtı. Liseyi Giresun’da bitiren başarılı oyuncu üniversite hayatını ise Ankara Hukuk Fakültesinde tamamladı. 1963 yılında konservatuvarın tiyatro bölümünü kazanan Atilla Pekdemir hukuk eğitimini durdurarak konservatuvar eğitimine devam etti. 1968 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun olan Atilla Pekdemir hayatına tiyatro ile devam etti.Konservatuvarın ilk yılında birkaç arkadaşı ile GRUP-6 tiyatrosunu kurarak ilk oyunu olan BertoltBrecht oyununu beyaz perdede sergiledi. Aynı yıl içerisinde hocası sayesinde profesyonel tiyatro hayatına ilk adımını attı. Gençlik tiyatrosu ile Almanya Erlangen Uluslararası Tiyatro Festivalinde, Keşanlı Ali Destanı oyununda Ali karakterine hayat verdi. Kaynak: Ünlü Oyuncu Atilla Pekdemir Hayatını Kaybetti! Milyonları Yasa Boğan Haber Bugün Geldi… Atilla Pekdemir Kimdir, Neden Öldü?