Tarih: 15.03.2020 12:47

ÜNLÜ İŞ İNSANI FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI

Facebook Twitter Linked-in

Palmali Grubu'nun kurucusu Azeri kökenli Mubariz Mansimov Gurbanoğlu gözaltına alındı. Gurbanoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında bu sabah İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şüpheli iş adamının adresinde arama yapıldı.

Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan ünlü işadamının adresinde arama da yapıldı.
MUBARİZ MANSİMOV KİMDİR?
Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 22 Mart 1968 tarihinde Azerbaycan'nın başşehri Bakü'de Masallı köyünde doğdu. 6 kız ve 2 erkek kardeşi bulunan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 2007 yılında Türk vatandaşı oldu. Türkiye vatandaşı olduktan sonra Gurbanoğlu soyadını aldı. Azerbaycan'da Rusya döneminde Kızıl Ordu'da yüzbaşı olarak görev yaptı. Daha sonra ordudan 3 arkadaşı ile ayrılıp bu arkadaşları ile beraber bir şirket kurdu. Rusya'daki şirketinin adı Lena Line'dır.
Türkiye'de deniz acentalığı yaptığı 1998 yılında Palmali Otelcilik Turizm ve Acentelik Şirketini kurdu. 2013 yılı itibari ile işlettiği ve kendi mülkü olan 270'in üzerinde gemisi ve 170'in üzerinde gemi şirketi vardır. Türkiye'de 3 bine yakın, tüm dünyada ise 45 bin çalışanı vardır.

Ayrıca Azerbaycan'da yüzde 65 pazar payına sahip olan PalSüt diye bir şirketi vardır.2004 yılında Azerbaycan futbol takımlarından biri olan Hazar Lankaran kulübünün kurucusu ve sahibi oldu. 2004 yılında Türkiye'den Oktay Derelioğlu'nu transfer etti.Mansimov, Türk vatandaşlığına geçer geçmez ilk işi, Azeri devlet petrol şirketi Socar'a büyük işler yapan Türkiye'nin önemli inşaat şirketlerinden Tekfen İnşaat'ın yüzde 50'sini 520 milyon dolara almak oldu. Böylece Mansimov, PETKİM'in yüzde 56,32'sine sahip olan Socar'a da ortak oldu. Yani Türkiye üzerinden petrol işi yapan Mansimov Türkiye'nin en büyük petrol şirketinin ortağı haline geldi.
Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 2000 yılında evlendiği Tamara Gurbanoğlu ile 2014 yılında boşandı. Mübariz Mansimov eşinden boşandıktan sonra 2017 yılında Ulviye Gassimova ile evlendi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —