Tarih: 25.01.2019 12:20

UĞUR MUMCU ANILDI…

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk partisi İskenderun İlçe binasındaki anma etkinliğine İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkan aday adayları ile partililer katıldı. Gençlik Kolları Başkanı Hurşit Mursaloğlu, Uğur Mumcu, Ali Gaffar Okan ve İsmail Cem’in ölüm yıl dönümünde onları saygıyla andıklarını belirterek “Ayrıca önceki gün kaybettiğimiz sanatçı Ayşen Gurada'yı da rahmetle anıyoruz.

Bu ülkenin geleceği için onurlu ve cesur kalemler hep hedef alınmış, aileleri hep acı çekmiştir. Çocukları babasız kalmış, ancak doğru bildikleri yolda asla geri adım atmamışlardır. Doğru bildikleri aydınlık ve ışık peşinde koşarken katledilenler fikirleri asla ölmemiştir” dedi.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Munsuroğlu da Türkiye’nin yetiştirdiği yiğit ve namuslu gazeteci Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü nedenle burada bulunduklarını ifade ederek ancak sadece Uğur Mumcu’lar değil, fikirleri ve kalemlerini satmadan mücadele eden herkesin önünde saygıyla eğildiklerini söyledi.

Ankara’da 24 Ocak 1993 sabahında evinin önünde aracına konulan bomba ile katledilen demokrasi şehidi Gazeteci Uğur Mumcu’yu anma etkinliğinde ayrıca müzik eşliğinde şiir dinletisi de gerçekleştirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —