THK UÇAKLARI NEDEN SATILIYOR?
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Gülizar Biçer Karaca 2019 Ekim ayında kayyum atanan Türk Hava Kurumu’na ait 11 uçağın ve 10 taşınmazın satışa çıkarılması hakkında CİMER’e bilgi edinme başvurusunda bulundu
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca 2019 Ekim ayında kayyum atanan Türk Hava Kurumu’na (THK) ait 11 uçağın ve 10 taşınmazın satışa çıkarılması hakkında CİMER’e bilgi edinme başvurusunda bulundu. Karaca, “THK’nın mallarının satışa çıkarılmasının nedeni nedir?” diye sordu.
UÇAKLARIN İHALESİ 13 NİSAN’DA
CHP'li Karaca, uçakların satışa çıkarılmasının THK’ye atanan kayyumun yönetemediğinin göstergesi olduğunu belirtti ve şunlara dikkat çekti: “THK’ya ait 7 taşınmazının satış ihalesi geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı. Taşınmazların bedeli ilanlarda belirtilmezken, kurum son bir ay içinde 10 taşınmazını satışa çıkarmıştır. 2 Nisan’da ise 11 uçağının satış ihalesi yayımlanmıştır. Uçakların ihalesi 13 Nisan’da, taşınmazların ihalesi ise Mayıs ayında yapılacak. Korona salgını devam ederken THK’nın malları neden satışa çıkarılıyor?”
‘THK İLE İLGİLİ HER SÜREÇ ŞEFFAF YÖNETİLMELİ’
“THK’nın mallarının satışa çıkarılmasının nedeninin, ihale bedellerinin ve elde edilen gelirlerin nereye harcandığının kamuoyuyla paylaşılması gerekmektedir. Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından biri olan THK ile ilgili her sürecin şeffaf yönetilmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi şarttır.”
Karaca THK’nın yangın söndürme uçaklarının kullanılmak istenmediğini hatırlatarak, “THK, kamuoyunda en çok tartışılan kurumlardan biri haline gelmiştir. Özellikle de 2019’un yaz aylarında yaşanan orman yangınlarında THK’nın yangın söndürme uçaklarını kullanmaması büyük tepkiye yol açtı” dedi.
-
BIST 100
16078,39%0,98
-
DOLAR
44,47% 0,07
-
EURO
51,83% 0,89
-
GRAM ALTIN
6765,78% 1,40
-
Ç. ALTIN
10940,23% 2,29
İlgili Haberler
AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI
TÜRKİYE DÜNYA KUPASI’NDA! İSKENDERUN SOKAKLARA TAŞTI
HATAY’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM: SULAMA KANALINDAN CESET ÇIKARILDI
BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ
AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”
SİLİVRİ’DE “İMAMOĞLU GÜNÜ”: AYNI ANDA 2 DAVA, AYNI ANDA SAVUNMA
“OPERASYON DEĞİL, ŞİKAYET SÜRECİ”: BEŞİKÇİOĞLU’NDAN NET MESAJ
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
Yükleniyor
- Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli
- Perşembe 13.4 ° / 11.5 ° Şiddetli yağmurlu
- Cuma 18 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




