İMAMOĞLU’NDAN ELEŞTİRİLERE CEVAP

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Ramazan ayının başlaması nedeniyle mesaj yayınladı.

TÜRKİYE 22.04.2020 18:18:25 0
İMAMOĞLU’NDAN ELEŞTİRİLERE CEVAP

İmamoğlu, İBB’nin fitre ve zekat çağrısı ile ilgili eleştirilere karşı “Ramazan bildiğiniz gibi aydınlanma ve yardımlaşma ayıdır. Kim ne derse desin kulak asmayın. Bağışlarınızı, zekatınızı, fitrenizi, en doğru ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak istiyorsanız gönül rahatlığıyla, hangi partiden olursa olsun fark etmez yaşadığınız yerin belediyesine ulaştırabilirsiniz. Çağrı bizden takdir halktan” diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan tarihi itibariyle başlayacak ve 4 gün sürecek sokağa çıkma yasağı boyunca, İBB'nin aldığı tedbirlere ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden İstanbullulara seslenip, bilgilendirme yaptı.
İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Ramazan ayının başlaması nedeniyle de mesajlarını paylaştı.
“HAZIRLIKLAR TAMAM”
Başkan İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 100. Yılının kutlanacağını ve aynı gece ilk sahurla birlikte Ramazan ayının başlayacağını hatırlatarak “Milli bayramımız da Ramazan da umarım bu zor günlerde milletimize esenlik getirir” dedi.
İmamoğlu, Atatürk'ün, Türk çocuklarına armağanı olan 23 Nisan'ı kutlamak için hazırlıklar yaptıklarını belirterek “Hem benim sosyal medya hesaplarımdan hem de İBB hesaplarından 23 Nisan ruhuna uygun onlarca yapımı evinizde 3 gün boyunca izleyebilirsiniz” diye konuştu.
“RAMAZAN, AYDINLANMA VE YARDIMLAŞMA AYIDIR”
23 Nisan'ı  24 Nisan'a bağlayan gece ilk sahurla birlikte Ramazan ayının da başlayacağını ifade eden İmamoğlu fitre ve zekat çağrısını da yineledi.
İmamoğlu “ Maalesef bu Ramazan hepsinden farklı olacak. İftarlarda buluşamayacağız, Ramazan etkinliklerinde, sahurlarda kavuşamayacağız. Ramazan bildiğiniz gibi aydınlanma ve yardımlaşma ayıdır. Kim ne derse desin kulak asmayın. Bağışlarınızı, zekatınızı, fitrenizi, en doğru ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak istiyorsanız gönül rahatlığıyla, hangi partiden olursa olsun fark etmez yaşadığınız yerin belediyesine ulaştırabilirsiniz. Partisine bakmadan, tüm belediyelerimizin, toplumun en kılcal damarına kadar uzanan eli vardır. Çağrı bizden takdir halktan” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKAYA BIRAKMAYIN
4 günlük bir sokağa çıkma yasağı ile ilgili de uyarılarda bulunan İmamoğlu “Son dakikaya bırakmadan alışverişlerimizi yapalım. Ayrıca, sokağa çıkış yasak olsa da 23 ve 24 Nisan'da 09.00-14.00 saatleri arasında marketler açık olacak. Normal alışveriş davranışlarımıza devam edebiliriz” dedi.
İmamoğlu alınan önlemleri şöyle anlattı:
* Normal hat otobüslerimiz sabah 7'den akşam 20.00'ye dek çalışacak. 23-24 Nisan'da 445 hatta 7 bin 747 sefer yapacağız. Sabah 06.00-10.00 arası metrobüs 3 dakikada bir gelecek. Artık kesintisiz ulaşıma geçiyoruz. O yüzden 10.00-16.00 arasında da metrobüs çalışacak.16.00-20.00 saatleri arasında yine 3 dakikada bir sefer olacak. Metrobüs hizmeti gece 01.00'e kadar devam edecek.
SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN HASTANELERE OTOBÜS TAHSİSİ
İmamoğlu, tüm hastanelerin arandığını, sağlık personeli için servis niteliğinde özel otobüs talepleri olup olmadığı sorulduğunu belirterek, “Talep eden her hastanemize otobüs tahsisi yapıyoruz. 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günleri ise otobüs seferlerimiz sabah 7-10 saatleri arasında, akşam da 17.00-20.00 arasında olacaktır. Metrobüslerimiz ise sabah 07.00'den gece yarısına kadar hizmet verecektir. Zaten pazar gece yarısı normal tarifeye de dönüş yapıyoruz” diye konuştu.
METRO HATLARI NASIL ÇALIŞACAK?
Metro hatlarının 23 ve 24 Nisan günleri saat 7.00-20:00 saatleri arasında 30 dakika aralıklarla sefer düzenleyeceğini, 25-26 Nisan tarihlerinde de sabah 7.00-10.00 ve akşam 17.00-20.00 saatleri arasında yine 30 dakika aralıklarla seferler yapacağını ifade eden İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
* Şehir Hatları vapurlarımız 7 farklı hatta 13 gemi ile 90 sefer yapacak. Tüm ulaşım ayrıntılarını ilgili kuruluşların internet sitelerinden edinebilirsiniz. Ayrıca hem halk ekmek hem de Hamidiye tam kapasite üretimlerini sürdürecek. 553 ekmek büfemiz açık olacak. Evlere Hamidiye su servisi yapılabilecek.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10837,30%-0,31
  • DOLAR

    41,96% 0,06
  • EURO

    48,63% -0,08
  • GRAM ALTIN

    5400,51% 1,90
  • Ç. ALTIN

    9006,14% 0,66

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

AKP KÜÇÜKÇEKMECE İLÇE BAŞKANI NEJAT ÖZTÜRK GÖREVİNDEN AYRILDI

HACETTEPE’DE PALALI SALDIRI SONRASI 5 ÖĞRENCİYE TUTUKLAMA TALEBİ

CUMHURİYET BAYRAMI’NDA TARTIŞMALI TALİMAT: OKULLARDA ERDOĞAN MESAJI OKUTULACAK İDDİASI!

BERAT ALBAYRAK GERİ Mİ DÖNÜYOR? EN KRİTİK ATAMADA İMZASI VAR İDDİASI

PERDE ARKASINDA SKANDAL! TAMER KARADAĞLI’YA DEVLET TİYATROSU’NDAN AĞIR SUÇLAMALAR

SINDIRGI'DA 6.1'LİK DEPREM! YERLİKAYA: 507 ÇAĞRI ALINDI, 30’U HASARLA İLGİLİ

PAPA TÜRKİYE'YE GELİYOR: PROGRAMI AÇIKLANDI

SANSÜR İDDİALARININ GÖLGESİNDE TELE1’İN YOUTUBE HESABI GERİ DÖNDÜ!

Yükleniyor


TÜRKİYE - GÜRCİSTAN MAÇ SONUCU: 3-1

MUTLU YILLAR TÜRKİYE….

 99 YIL ÖNCE BUGÜN TÜRK TARİHİNİN SEYRİ DEĞİŞTİ

HAKAN FİDAN, SURİYE İLE GÖRÜŞTÜ

LİMAK, ULUDAĞ ELEKTRİK'TEKİ HİSSELERİNİ İNGİLİZ ŞİRKETE SATTI

MSB ACI HABERİ DUYURDU: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

  • Cuma 27.5 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4