ECZANE ÇALIŞANLARINA MÜJDE

Eczacı Teknisyenleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Dağ, Türkiye’de 20 bin belgesiz üyelerine son kez belgelendirme eğitimi hakkı verildiğini açıkladı.

TÜRKİYE 26.12.2019 15:38:46 0
ECZANE ÇALIŞANLARINA MÜJDE

Eczacı Teknisyenleri Derneği Akdeniz Federasyonu üyesi temsilcileri İskenderun Şubesinin ev sahipliğinde kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Eczacı Teknisyenleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Dağ, Akdeniz Federasyonu Başkanı Süleyman Kayabaşı, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Dörtyol ve Antakya Şube Başkanları katıldı. İskenderun’da Akdeniz Federasyonu dernekleriyle bir araya gelen Eczacı Teknisyenleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Dağ, Türkiye’de 20 bin belgesiz üyelerine son kez belgelendirme eğitimi hakkı verildiğini açıkladı.
İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik, yönetim olarak Akdeniz Federasyonu üyesi dernek temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek “Akdeniz Federasyonu üye şubelerini konuk ettik, amacımız mesleki sıkıntıları dile getirmek. Öncelikle çözüm beklediğimiz sıkıntılar var, bunların çözümüyle ilgili buradayız” dedi.
Türkiye’de sağlıkta, eczanelerde, devlet hastanelerinde 90 bin üye arkadaşının halka hizmet sunduğunu belirten Konfederasyon Başkanı Aydın Dağ, Eczane Teknisyenlerinin Hükümetin aldığı bir karla bugün 5 yıl erken emeklilikten yararlandığını hatırlattı.
2007 yılında Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim, Türk Eczacılar Birliği ve Eczacı Teknisyenleri Konfederasyonunun ortak protokolü çerçevesinde 40 bin kişiye eğitim verdiklerini anımsatan Başkan Aydın Dağ, “2008 yılında da ilk Eskişehir Üniversitesinde Eczacı Teknisyenleri Hizmet Yüksekokulu açıldı, bugün 18 üniversitede bölümümüz var. 2013’de de TBMM’de bir yasa çıkararak Sağlık Bakanlığı, 19 Mayıs Üniversitesi ile yapılan görüşmeler sonucunda uzaktan eğitim bir kereye mahsus eğitim verildi. Buraya 15 bin arkadaşımız müracaat etti ama 9 bin arkadaşımız bu belgeyi almaya hak kazandı” diye konuştu.
2003’den 2019’a kadar birçok sorun yüzünden eğitime katılmamış 20 bin üyenin bulunduğuna işaret eden Konfederasyon Başkanı Dağ, “Bunlarla ilgili çok mücadele ettik. Cumhurbaşkanımıza kadar gitti olay, son kez olmak kaydıyla dört ayrı kurumun gözetiminde belgelendirme eğitimleri yapılacak. Üniversite, eğitim boyutu, Kamu meslek yeterlilik kurumuyla beraber bu eğitimleri vereceğiz. Bizim hedefimiz 15 Ocak 2020’ye kadar bu işi bitirip eğitime başlatmak. En önemlisi de müracaat formunun başında Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu yazacak.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14202,09%-0,67
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,33% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5897,25% -0,19
  • Ç. ALTIN

    9493,51% -0,48

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


TÜRKİYE - GÜRCİSTAN MAÇ SONUCU: 3-1

MUTLU YILLAR TÜRKİYE….

 99 YIL ÖNCE BUGÜN TÜRK TARİHİNİN SEYRİ DEĞİŞTİ

HAKAN FİDAN, SURİYE İLE GÖRÜŞTÜ

LİMAK, ULUDAĞ ELEKTRİK'TEKİ HİSSELERİNİ İNGİLİZ ŞİRKETE SATTI

MSB ACI HABERİ DUYURDU: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9