ÇOCUK TUTUKLULARA DAYAK İDDİASI 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun raporuna Sincan Çocuk Cezaevi’nde infaz koruma memurlarının çocukları dövdüğü iddiası damgasını vurdu.

TÜRKİYE 12.11.2019 17:18:05 0
ÇOCUK TUTUKLULARA DAYAK İDDİASI 

İşkence ve kötü muamele iddiaları ile gündeme gelen Sincan Çocuk Cezaevi’nde çocukların dövüldüğü Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun raporunda da yer aldı. TİHEK'in Sincan Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ziyareti Raporu’nda 21 Aralık 2018 tarihinde çocukların ışıklar kapatıldıktan sonra infaz koruma memurları tarafından dövüldüğü bildirildi.
Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre 7 çocuğun dövüldüğü bildirilen raporda, kamera kayıtlarından seçilen fotoğraflara da yer verildi. Raporda, karşılıklı iki ünitede kalan çocukların sözlü tartışmaya girdikleri ve çocuklardan birinin “kendine zarar verdiği” gerekçesiyle memurlar tarafından götürüldüğü belirtildi. Götürülen çocuğun iki gün sorna geri getirileceğinin söylenmesinin ardında da çocukların çevreye zarar vermeye başladığı öne sürüldü.
Raporda “Çocukların çevreye zarar vermesinin ardından lojmanlarda oturan ceza infaz memurlarının takviye olarak çağrıldığı ve robocop kıyafetleri giyilerek çocukların bulunduğu bölüme girildiği' belirtildi.
ÇOCUKLAR TEKMELENDİ
TİHEK Raporu’nda kamera kayıtlarında ışıkların tamamen kapatıldığı ve odadan çıkarılan çocukların darp edildiği belirtildi. Raporda “Üniteden dışarı çıkartılan çocuklardan ilkinin kafasında yoğun bir kanama olduğu belirtildi. Üniteden çıkartılan çocukların koridorun köşesinde yere yatırıldığı, infaz koruma memurlarının çocukların üzerine çıkarak hareket etmesini engellediği, o esnada yere yatırılan çocuklara tekme atıldığı kamera kayıtları ile tespit edildi' denildi.
Çocukların tek kişilik odaya götürülürken kıyafetlerinin çıkarıldığı ve bazı çocukların yine yere yatırılarak hareket etmesinin engellendiği ve duvara itilerek darp edildiği ifade edildi. Raporda” Bazı çocukların tekli odaya infaz koruma memurları tarafından ayaklarıyla iteklenerek alındığı ve çocukların 22.08’den sonra revire götürüldüğü, yaklaşık bir dakikalık bir muayeneden sonra revirden çıkarıldıkları görülmüştür” ifadesi yer aldı.
İNSANLIK ONURUYLA BAĞDAŞMIYOR
Raporun değerlendirme bölümünde de yaşananların insanlık onuru ile bağdaşmadığı belirtilerek, şu tespitlere yer verildi:
Çocukların sağlık raporları incelendiğinde bir çocuğa karşılık neredeyse iki katı kadar infaz koruma memuru ile müdahale edildiği ve bu müdahale esnasında kişiyi savunmasız bırakmanın ve kontrol altına almanın ötesinde orantısız bir güç uygulandığı anlaşılmıştır.
Çocukların vücutlarında oluşan yara ve izlerin infaz koruma memurlarının müdahalesi neticesinde oluştuğu sağlık raporlarından ve kamera kayıtlarından açıkça anlaşılmaktadır.
Çocuklara karşı kullanılan gücün seviyesini haklılaştırabilecek veya açıklayabilecek ikna edici ve inandırıcı herhangi bir husus ilerİ sürülememektedir.
Ceza infaz kurumunda bulunan kameraların karanlıkta çekim yapabilme özelliğine sahip olmadığı, bu yönüyle sorunlar doğurabileceği, bu sebeple ceza infaz kurumlarında bulunan kameraların gece görüş ve kaliteli görüntü alma özelliğine sahip olması gerektiği değerlendirilmiştir.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10948,40%1,03
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,54% -0,21
  • GRAM ALTIN

    5445,35% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9041,14% 0,39

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

Yükleniyor


TÜRKİYE - GÜRCİSTAN MAÇ SONUCU: 3-1

MUTLU YILLAR TÜRKİYE….

 99 YIL ÖNCE BUGÜN TÜRK TARİHİNİN SEYRİ DEĞİŞTİ

HAKAN FİDAN, SURİYE İLE GÖRÜŞTÜ

LİMAK, ULUDAĞ ELEKTRİK'TEKİ HİSSELERİNİ İNGİLİZ ŞİRKETE SATTI

MSB ACI HABERİ DUYURDU: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

  • Cuma 27.5 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4