AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANININ DANIŞMANINDAN SKANDAL 'CUMHURİYET' YAZISI

AKP’li Yunusemre Belediye Başkanı Danışmanı Mehmet Emin Sofuoğlu, yazdığı bir köşe yazısında Cumhuriyet’e atıfta bulunarak, “Çünkü bu sürecin sonunda yüz yıllık bir defter kapanacak! Yeni yüzyılın defteri ise çoktan açıld?

TÜRKİYE 4.07.2020 17:06:05 0
AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANININ DANIŞMANINDAN SKANDAL

Manisa’nın AKP’li Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin danışmanı olan Mehmet Emin Sofuoğlu, bir internet haber portalında yazdığı köşe yazısında; 100’üncü yılına yaklaşan Cumhuriyet’i hedef aldı. Sofuoğlu tepki çeken köşe yazısında, “Kimin kötü olduğunun anlaşılamadığı bir dönemin, ya kahramanları olacağız ya da hainleri! Herkes tarafını iyi seçsin! Çünkü bu sürecin sonunda yüz yıllık bir defter kapanacak! Yeni yüzyılın defteri ise çoktan açıldı” ifadelerini kullandı.
Yunusemre Belediyesi’nin pandemi sürecinden sonra gerçekleşen ilk Meclis toplantısında ise, CHP’li Meclis Üyeleri yazıyla ilgili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye soru sorduğu, Çerçi’nin ise sorulara cevap vermediği öğrenildi.
CUMHURİYET’E AÇIKÇA SAVAŞ İLAN ETMİŞTİR
Konuyla ilgili BirGün’e açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli, “Sofuoğlu yazısındaki cümlelerle halkımızı bir iç savaşa davet etmektedir. Cumhuriyet’e açıkça savaş ilan etmiştir. Bu anlayış Türkiye’yi büyük bir felakete sürüklemek istemektedir. Bu cümleler eski bir FETÖ sevdalısının değil, güzel ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyen hala FETÖ ile iş tutanların anlayışına ışık tutmaktadır. Geçmişte terör örgütü liderine methiyeler düzdüğü yazılarıyla gündeme gelen danışman Sofuoğlu yine aynı yazısında ‘Aklımdan ne geçiyorsa, sizin de aklınızdan geçtiğini biliyorum!.. Sabredin!’ diyerek ifade etmeye cesaret bulamadığı hayalleri olduğunu ifade ediyor.

Mesajı eski mesai arkadaşları FETÖ terör örgütü üyelerine mi veriyor yoksa yeni mesai arkadaşı Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve arkadaşlarına mı veriyor. Yoksa hepsi aynı kaynaktan beslenen ve beraberlikleri devam eden yapılar mıdır? Bu sorunun cevabını Türk adaleti ortaya çıkarmalıdır. Sayın Çerçi eğer geçmişte TBMM’de Gülen’i savunduğu günlerden uzak ise bu geçmişi karanlık Cumhuriyet düşmanlarından da uzak durmalıdır. Kılavuz olarak böyle bir zihniyete ihtiyacı yoktur” ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu’nun yazısıyla ilgili BirGün’e açıklama yapan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise, “Bu kişinin düşüncesi gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan, onun hayalini yansıtan bir düşüncedir. AKP artık uzatmaların uzatmasını oynamaktadır. Gelecek Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunu hedef alan bağımsız, demokratik ve laik Türkiye geleceğidir. AKP halkımız tarafından demokratik bir şekilde ilk seçimlerde sandığa gömülecek ve Türkiye rahat bir nefes alacaktır” diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9121,57%0,48
  • DOLAR

    38,51% 0,19
  • EURO

    43,69% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4038,91% 0,88
  • Ç. ALTIN

    6483,07% 0,00

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 200'ÜN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSU

HATAY’IN ULAŞIMINA DEV YATIRIM

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSRAİL, SURİYE'DE CUMHURBAŞKANLIĞI YAKINLARINI VURDU

S&P'DEN TÜRKİYE İÇİN YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASI: 15 SANIK, ÜÇÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINDA

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

Yükleniyor


MUTLU YILLAR TÜRKİYE….

 99 YIL ÖNCE BUGÜN TÜRK TARİHİNİN SEYRİ DEĞİŞTİ

HAKAN FİDAN, SURİYE İLE GÖRÜŞTÜ

LİMAK, ULUDAĞ ELEKTRİK'TEKİ HİSSELERİNİ İNGİLİZ ŞİRKETE SATTI

MSB ACI HABERİ DUYURDU: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

ERDOĞAN İLE KOCA ARASINDA 'AŞI' KRİZİ

  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50