TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ'NİN 'SİYAH KURDELE' EYLEMİ BAŞLADI

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ

Türk Tabipleri Birliği, artan vaka sayılarına dikkat çekmek, hayatını kaybeden vatandaşlara ve sağlık çalışanlarının anısına saygı amacıyla, 14-18 Eylül 2020 haftasında tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacaklarını duyurmu

Türk Tabipleri Birliği, artan vaka sayılarına dikkat çekmek, hayatını kaybeden vatandaşlara ve sağlık çalışanlarının anısına saygı amacıyla, 14-18 Eylül 2020 haftasında tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacaklarını duyurmuştu. Sağlık çalışanları bugün tüm yurtta siyah kurdele takarak saygı duruşunda bulundular. Covid-19 salgınında şehit verilen tüm sağlık çalışanları için İstanbul Maslak Acıbadem'de 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Eyleme vatandaşlar da destek verdiler. 

Türk Tabipleri Birliği, tüm illerdeki tabip odalarıyla birlikte gerçekleştirilecek siyah kurdele takma, yürüyüş ve saygı duruşu eylemleri başladı.

Sağlık çalışanlarının anısına, Hatay'dan Mersin'e, İstanbul başta olmak üzere yurdun dört bir yanında tüm sağlık çalışanları saygı duruşunda bulundular.  Sağlık çalışanlarına vatandaşlar ve hastalar da destek verdi.  İşte o paylaşımlar:

İSTANBUL

Siyah kurdele ile anmalar sağlık kurumlarında başladı. Vefa borcumuzdur: Covid -19 salgınında kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanları için 1 dakikalık saygı duruşu…

ANTAKYA 

Antakya'da ASM olarak; hastalarımızla birlikte kaybettiğimiz meslektaşlarımız ve bütün sağlık emekçilerinin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk.

MERSİN 

Mersin Yenişehir Hürriyet Aile Sağlığı Merkezi: Saygı ve hürmetle...