TÜRK PEDİATRİ KURUMU HATAY’DA

TÜRK PEDİATRİ KURUMU HATAY’DA

Türk Pediatri Kurumu Derneği’nin gelenekselleşmiş Anadolu toplantıları bilimsel etkinliği The Museum Hotel Antakya’da gerçekleşti. 

Pediatri pratiğinde sık karşılaşılan hastalıklar ve yönetiminin konuşulduğu toplantıda alanda uzman bilim insanları, Hatay ve çevre illerdeki çocuk doktorları ile bir araya geldi. Türk Pediatri Kurumu Derneği’nin düzenlediği etkinlikte çocuk sağlığı ve hastalıkları konularında alanında uzman bilim insanları; Prof. Dr. Mehmet Vural, Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş, Prof. Dr. Nur Canbolat, Prof Dr Tufan Kutlu, Doç. Dr. Ömer Beşer, Doç. Dr. Kenan Barut, Doç. Dr. Süheyla Ocak, Doç. Dr. Esra Şevketığlu, Doç. Dr. Şahin Hamilçıkan, Hatay’daki genç meslektaşları ile çocuk sağlığı ve hastalıkları hakkındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Türk Pediatri Kurumu Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Vural, açılış konuşmasında, Hatay’da ve buradaki genç hekimlerle bulunmaktan dolayı mutluluğunu ifade etti.


“ÇOK BAŞARILI EĞİTİM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİK”
Hatay MKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Çiğdem El yaptığı açıklamada, “Çok başarılı iki günlük eğitim programı gerçekleşti. Özellikle alanında uzman duayen bilim insanlarının deneyimlerini de aktarması genç çocuk doktorları için çok anlamlı oldu. Bu tarz bilimsel etkinliklerin Hatay’da gerçekleştirilmesin dolayı çok mutluyum, tüm hocalarıma ve meslektaşlarıma teşekkür ederim” dedi.