Tarih: 03.12.2020 14:54

TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY'DAN ASGARİ ÜCRET YORUMU

Facebook Twitter Linked-in

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın çevrimiçi olarak toplanacak. Toplantı öncesinde bugün Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, konfederasyon genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla toplantıya engelli bir asgari ücretli ile katılan Atalay, hükümete ve işverenlere çağrıda bulundu. Şu an asgari ücretin 2 bin 324 lira olduğunu hatırlatan Atalay, “Bu ücretle bırakın bir ay geçinmeyi, 15 gün dahi geçinme şansı yok. Komisyon üyeleri bugünden başlasınlar bakalım ay sonuna kadar 2 bin 320 lirayı alsınlar, kaç gün idare edebiliyorlar” dedi.
Komisyonda 40 yıldır sadece 4 kez anlaşılarak toplantıdan kalkıldığını vurgulayan Atalay, TÜİK’in açıkladığı rakamların bile daha önce verilmediğini anımsatarak, “Kafamızda bir rakam var. Komisyon üyeleri önümüzdeki günlerde Hak-İş ve DİSK'in kanaatini alıp açıklar. İşveren ve hükümetin, tebessüm ettirecek, 'Evet' diyeceğimiz bir rakam getireceğini umut ediyorum” dedi. Atalay, işçinin tebessüm etmeyeceği bir rakam açıklanırsa karşı çıkacaklarını kaydederek, DİSK ve Hak-İş ile beraber 7-8 maddelik ilke belirleyeceklerini duyurdu.
‘KEŞKE MASADA ASGARİ ÜCRETLİ OLSA’
Atalay, kendilerine üye işçilerin imzalanan toplu iş sözleşmeleri sayesinde asgari ücretin üstünde maaş aldığını ifade ederek, “Keşke masada asgari ücretli işçi olsa da onlar komisyonda olsalar. Zaman zaman düşünüyoruz. Biz buraya katılıyoruz. Buraya katılmasak mı? Toplumun bir bölümü bunu anlamıyor. Türk-İş, isterse belli bir noktaya getiriyor, işte öyle olmuyor. İşveren ve hükümet istediği zaman asgari ücreti istediği gibi çıkarıyorlar” diye konuştu.
Atalay, Türkiye’de engelli bakanlığı kurulması gerektiğini söyleyerek, 'Engellinin ve ailesinin çektiğini bir tek onlar biliyoruz. Hepimiz engelli adayıyız. Siyasi partiler, hükümet, belediyelerin yapması gerekenler var” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —