TURİZM YOLUNDA TANITIM GEZİSİ

TURİZM YOLUNDA TANITIM GEZİSİ

Hatay Valiliği, Samandağ-Arsuz arasında yer alan turizm yolunun tanıtım gezisini gerçekleştirdi.

Samandağ Çevlik’te gerçekleşen tanıtım gezisinde konuşan Vali Doğan, yolun yapımının meşakkatli ve zor bir kararla olduğunu söyleyerek kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkürlerini sundu. Doğan açıklamasında: “Yolumuz toplam 26 kilometre. Bu yolun yapımını meşakkatli ve zor bir kararla oldu bizim için. Bu riskin altına girmek, bu maliyetin altına girmek onlardan almış olduğumuz cesaretle oldu. Yolumuzu da tamamlamış vaziyetteyiz. Sadece asfaltı kaldı. Bugün başlarsak 15 gün sonra da asfaltını bitirmiş olacağız. 26 kilometrelik bu yolumuzda, proje aşamasındayken 42 tane menfez öngörmüştük ancak yapmış olduğumuz menfez sayısı 74’e ulaştı. Bunun sebebi görmüş olduğunuz dağların yıkımında öngörülmeyen suların çıkmasıydı. Bu suların tamamını da menfeze almak zorundaydık.” dedi.


Yolun yapımı için asgari 3 yıllık bir sürenin öngörüldüğünü ancak yolu 7 aylık bir süre içerisinde tamamladıklarına dikkat çeken Vali Doğan, “Bu gayreti gösteren mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yerelde bu kararı alırken sayın milletvekillerimizle oturup konuştuk. Sayın milletvekillerimiz de buradalar şuan. Sağ olsunlar bize destek oldular. Bu yolun şehrin önemli bir ihtiyacı olduğu, yapıldığı taktirde hem turizm, hem şehrin ulaşımı anlamında ciddi bir sorunu gidereceği konusunda hemfikir oldular. Hatay bu yolu yıllardır bekliyordu.

Bugün bu yol bize, buradaki heyete, bütün haziruna nasip oldu. İnşallah kazasız, belasız, sıkıntısız güzel günlerde gidilir gelinir.” ifadelerini kullandı.


Tanıtım gezisinde Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal, Suzan Şahin, Lütfi Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, ilçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Alb. Uğur Ertekin, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kd. Bnb. Oğuz Emre Çiçek, İlçe Belediye Başkanları, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile Kurum İl Müdürleri katıldı.