TÜRGEV’e verilen yer Adana İdari Mahkemesinde…

TÜRGEV’e verilen yer Adana İdari Mahkemesinde…

İskenderun Belediye Meclisi, mülkiyeti belediyenin tapulu mülkü üzerinde 5. 353 metrekare bina ile parselin 49 yıllığına bedelsiz TÜRGEV’e verilmesini CHP’li Meclis üyesi Gazanfer Dik, Adana İdari Mahkemesine taşıdı.

CHP İskenderun Belediye Meclisi grup başkanvekili Avukat Gazanfer Dik,  06.02.2018 tarihinde AKP meclis üyelerinin oylarıyla İskenderun belediyesinin tapulu mülkü olan ve üzerinde binalar olan 5.353,05 m2’lik 6683 nolu çok kıymetli parseli 49 yıllığına bedelsiz olarak TÜRGEV’e verilmesini (doğrusu peşkeş çekilme) olarak niteledi.

CHP’li Dik, söz konusu karara karşı CHP meclis grubu adına Hatay 1 idare Mahkemesinde 201 8/693 esas sayı ile iptal davası açtığını hatırlatarak “Kamuoyu ile paylaşmıştım. Açmış olduğumuz iptal davasında yürütmenin durdurulması talebinde de bulunduk.

Maalesef Hatay 1. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması talebimizi ret etti” dedi.Anılan ret kararına Adana Bölge idare mahkemesinde itiraz ettiklerini de vurgulayan CHP’li Gazanfer Dik “Söz konusu iptal davasını en değerli kent kaynaklarından biri olan taşınmazın imtiyazlı bir vakfa peşkeş çekilmek suretiyle heba edilmemesi için açmış bulunuyoruz. Bu sürece halkımız ile birlikte kent dinamiklerinin, baskı guruplarının, siyasi partilerin en yüksek seviyedeki enerjileri ile destek ve katkıda bulunmasını dilemekteyiz” şeklinde sosyal medyadan açıklama yaptı.