Tarih: 13.10.2021 21:41

TÜGVA BAŞKANI BELGELERİ DOĞRULADI

Facebook Twitter Linked-in

Kendini savunmak için gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube yayınına katılan TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, yayınlanan belgelerin doğru olduğunu itiraf etti. Eminoğlu, “Bir kere bu içerden belgeleri almış bu adam, sızdırmış, yedek yapmış ve ifşa ediyor” ifadelerini kullandı.

Yayınlanan belgelerde TÜGVA’nın emniyet, yargı ve orduda kadrolaşmak için listeler oluşturduğu, bu listelerde kişilerin bilgileri, mülakata girecekleri yer ve tarihleri ile referansları yer alıyordu.
Belgelerde ayrıca TÜGVA’nın birçok ildeki binalarının kıtalarının da belediyeler, valilikler, özel idare ve vakıflar genel müdürlüğü aracılığıyla ödendiği de belirlenmişti.

DÜN KUMPAS DEMİŞTİ

Enes Eminoğlu tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Çok net ifade ediyorum; karşımızda montaj ve asılsız belgeler oluşturan, bunları dolaşıma sokmak için örgütlü bir yapısı olan, siyasi destekleri olan bir örgütle karşı karşıyayız. Yayınlanan sözde belgelerin hiçbirinin TÜGVA ile alakası veya ilgisi yoktur. Bu yeni kumpas operasyonunda hedef sadece TÜGVA değildir. Milli ve manevi değerlere hizmet eden tüm vakıf ve derneklerimiz hedeftedir.” ifadeleri kullanılmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —