Tarih: 04.02.2020 18:27

TOSYALI İCRAATLARINI ANLATTI

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Meclis salonunda gerçekleşen toplantı şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından mecliste bulunan parti grup başkanları geçtiğimiz hafta Elazığ ve Malatya’da medyana gelen deprem sonrası hayatını kaybeden vatandaşlar ve İdlip’de rejim güçlerinin hain saldırısı sonrası hayatını kaybeden asker ve sivil şehitler için başsağlığı dileklerini sundu.

Gündemde bulunan maddelere geçmeden önce göreve geldiği günden bugüne kadar olan sürede yapılan icraatlardan bahseden Belediye Başkanı Tosyalı, “İskenderun’un en büyük problemlerinden trafik sorunu için UKOME’den 16 maddelik bir uygunluk yazısı alındı. Tayfur Sökmen Bulvarından battı çıktıya yapılacak iniş rampasının ardından bu uygulamaya başlayacağız. Geçtiğimiz aylarda bakanlarımızı burada ağırladık. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da müjdesini verdiği 20 adet spor tesisimizi en yakın sürede İskenderun’a kazandıracağız. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığından şehrimize gelen en üst düzey yetkililer ile kentsel dönüşüm projesini konuştuk.

6 mahallemizde bu proje ile ilgili muhtarlarla bir araya geldik ve yetkililerden bizim için en iyi projeyi, teklifi sunmasını istedik, cevaplarını bekliyoruz. Küçük Sanayi Sitesi için ise Denizciler Tosçelik Fen Lisesi arka tarafında bulunan artık orman vasfını yitirmiş 540 dönümlük bir alan var. Burası için de gerekli görüşmelerimiz devam ediyor. 5 Temmuz stadının bulunduğu alana yapılacak ‘Millet Bahçesi’ tamamen TOKİ tarafından yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Beye İskenderun Lisesi’ni özellikle görmesini istedik, kendisi bizi kırmadı ve liseyi ziyaret ettik. İskenderun Lisesi’ni gördüğü zaman bu yapının tarihi bir yer olduğunu, korunması gerektiğini belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak bir proje ile kütüphane veya kültür evi olarak kazandırılması için çalışmalar yapacağını söyledi. Bu hepimizi sevindiren bir gelişme oldu.” dedi.

İskenderun Belediyesine bağlı müdürlüklerin yaptığı çalışmalardan da bahseden Tosyalı, Kültür Sarayı’nın da tadilat işlemlerinden sonra bambaşka bir görünüm ile hizmete gireceğini söyledi. 
Yapılan konuşmaların ardından gündemde bulunan beş madde oy birliği ile kabul edildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —