Tarih: 11.07.2020 19:07

TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: OYUMUN RENGİNİ BELİRLEMEK ÜZERE KONUŞACAĞIM

Facebook Twitter Linked-in

TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, 'çoklu barro' teklifinin Meclis'teki görüşmeleri sırasında, 'İçinizde el kaldırırken eli Fethullah'ın eline değmeyenler, Fetullah'tan el kaldırmayanlar sadece el kaldırsın her şeyi kabul ediyorum” dedi

Erkan Baş, Genel Kurul'da “Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” hakkında söz aldı. Baş, “Oyumun rengini belirlemek üzere konuşacağım ama önce bir not düşelim, gecenin saat 02.15'indeyiz. Meclis’in etrafı polis tarafından kuşatılmış, her yere bariyerler örülmüş, Meclis televizyonu bile çalışmıyor, bir yasayı geçirmeye çalışıyorsunuz. Bu normal olabilir mi? Olamaz. Bu korkunun, yaptığınızın halk tarafından kabul edilmediğini bilmenin bir eseri. Öncelikle, bu kapkaç kanun yapma anlayışını şiddetle protesto ediyorum. Burada önce ‘çoklu baro’ dediniz, sonra ipliği pazara çıkınca buradan geri bastınız ama arkadaşlar biz bu yasaya ‘hayır’ oyu vereceğiz çünkü bu bir paralel baro yasasıdır” diye konuştu.

'Hak ihlalleri size yetmedi'

AKP’nin 18 yılından örnekler veren Baş, “Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır. Hak ihlalleri size yetmedi, sipariş üzerine iddianame yazan savcılar yetmedi, savunmaya söz vermeden, tanığı dinlemeden gönlünüzden geçen cezayı yazan ak hâkimler yetmedi, şimdi hukuksuzluğa direnenlerden intikam almak istiyorsunuz. Mahkeme salonlarında ayıplarınız yüzünüze vurulmasın diye, hukuksuzluk tutanaklara geçip geleceğe not bırakılmasın diye buna engel olmaya çalışıyorsunuz” dedi.

'Sanıyorsunuz ki her şey bitecek'

Baş, “Siz sanıyorsunuz ki biraz sonra el kaldıracaksınız ve her şey bitecek. Ben de diyorum ki: Bu daha başlangıç, mücadeleye devam. Varsa cesaretiniz bir öneri yapıyorum; gelin, önden bir kural koyalım bu sefer, ben ne çıkarsa kabul edeceğim. İçinizde el kaldırırken eli Fethullah'ın eline değmeyenler, Fetullah'tan el kaldırmayanlar sadece el kaldırsın her şeyi kabul ediyorum” dedi.Baş’ın bu sözleri, Genel Kurul’da kısa süreli gerginlik yarattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —