Tarih: 23.11.2020 18:25

TİCARET BAKANI'NA MECLİS'TE PROTESTO

Facebook Twitter Linked-in

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlığının 2021 yılı bütçesi için geldiği TBMM’de CHP Milletvekillerinin “Esnaf tükendi” dövizleriyle karşılayınca tartışma yaşandı. Bakan Pekcan’ın korumalarının kameralarının önünü kapatmasına sinirlenen CHP’li Mehmet Bekaroğlu, “Bir bakanı benden kim koruyor? Polis kim oluyor, burada ben düşüncemi ifade edeceğim, polis orada adama çektirmeyecek, susturacak? Böyle bir şey olmaz. Polisin burada ne işi var, yapmayın” diye tepki gösterdi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ticaret Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2021 yılı bütçe görüşmeleri tartışmalı başladı.
BAKAN KORUMALARI ÇEKİMİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI
CHP sıralarında; “Esnaf tükendi”, “Esnafı virüs değil, tükenmişlik öldürecek” ve “veresiye satan-peşin satan” tablosundan esinlenerek “küçük esnaf-yandaş müteahhit” dövizleri yer aldı. Bakan Ruhsar Pekcan’ın salona girişinde CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Dükkanları kapandı, esnaf destek bekliyor. Esnafa sahip çıkacağız, söke söke alacağız. Esnaf bir kere dara düştü sahip çıkmıyorsunuz” diye seslendi. Bakan Pekcan ise gülümseyerek baş selamı vermekle yetindi. 
BAKANI BENDEN KİM KORUYOR?
AKP sıralarından “Başsağlığı bile dilemediniz” diyerek dövizlere itiraz edilmesi üzerine bakan korumaları önlerine geçerek kameraların çekim yapmasını engellemeye çalıştı. Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Burası TBMM, burası Plan ve Bütçe Komisyonu. Evet, devlet görevlileri, bakanlar korunacaktır, korumaları olacaktır ama düşüncemizi ifade etmemizi engellemeye kalkamazlar. Bir bakanı benden kim koruyor? Polis kim oluyor, burada ben düşüncemi ifade edeceğim, polis orada adama çektirmeyecek, susturacak? Böyle bir şey olmaz. Polisin burada ne işi var, yapmayın” sözleriyle tepki gösterdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —