Tarih: 22.08.2019 14:08

Tepkiler Sürüyor…

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyesi başkanlarının İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden alınmasına tepkiler sürüyor.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu ile CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, yaşananlara tepki gösterdiler. Görevden almaları ‘halk iradesinin gaspı’ olarak nitelendiren Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu: “Diyarbakır, Van ve Mardin’de halkın büyük desteğiyle seçilmiş Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarının görevden alınarak belediyelere kayyum atandığı haberiyle güne başladık. Geride bıraktıkları milyarlarca borçla, hırsızlıkla, yolsuzlukla anılan kayyumlar, bir kez daha halk iradesini gasp etmenin aracı olmuştur. Halk iradesiyle kayyumlardan geri alınan belediyelere karşı atılan bu adım, yurttaşların seçme hakkının yok sayılması demektir. Seçilmiş Belediye Eş Başkanları; Adnan Selçuk Mızraklı, Bedia Özgökçe Ertan ve Ahmet Türk’ün, Partileri ve seçme hakkı gasp edilmiş tüm yurttaşlarımızın yanındayız. Halk iradesine yapılan bu saray darbesine karşı tüm yurttaşları eşitlik, özgürlük, kardeşlik mücadelesinde birleşmeye çağırıyoruz” dedi. 
Görevden almalara bir tepki de CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal oldu. Topal yaptığı kısa açıklamada “İleri demokrasi derken, halkın iradesine müdahale etmeyi mi kastediyordunuz? İktidar olmanın verdiği güçle halk tarafından seçilen kişileri görevden alıp kayyum atamak, hukuka ve halkın iradesine yönelik yapılmış bir darbe değil de nedir?” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —