Tarih: 03.03.2020 15:15

TBMM’DE KAPALI OTURUM BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Genel Kurulu, İdlib'deki gelişmeleri ele almak üzere kapalı oturuma geçti. Kapalı oturumda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu süreçle ilgili Meclis'e bilgi verecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da oturumu izliyor.

Kapalı oturum nedeniyle kulisler ve basın bürosunun bulunduğu bölüm de boşaltıldı.Bakanların bilgi sunuşundan sonra TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri de değerlendirmelerde bulunacak. Şahsı adına bir milletvekiline de söz verilecek.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un başkanlığında toplanan kapalı toplantıda İyi Parti adına Ahmet Kemal Erozan ile Aydın Adnan Sezgin, MHP adına Erkan Akçay, HDP adına Tülay Oruç ile Saruhan Oluç, CHP adına Ünal çeviköz ve Mehmet Ali Çelebi, AKP adına ise Efkan Ala ile Ahmet Yıldız kürsüye çıkacak.

TBMM iç tüzüğüne göre kapalı oturuma milletvekilleri, bakanlar katılıyor. Oturumda sadece yeminli stenograflar ve işitme engelli kavaslar görev yapıyor.Kapalı oturum sona erdiğinde tutanaklar mühürlenecek ve 10 yıl boyunca 'devlet sırrı' kapsamında saklanacak. Oturumun içeriğine ilişkin haber de yazılamayacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —