TBMM GENEL KURULU’NDA 'HDP VE AYM’NİN KAPATILMASI' TARTIŞMASI

TBMM GENEL KURULU’NDA

TBMM Genel Kurulu’nda Anayasa Mahkemesi bütçesi görüşmelerinde tartışma çıktı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Partimizin kapatılmasını gece gündüz her yerde savunan başka bir parti var. Bu da yetmedi şimdi ‘AYM de kapatılsın’ diyor. ‘Milliyetçiyim’ diye diye milleti üç kuruşa muhtaç hale getirdiler. Sizin pusulanız zorbalık, hamaset; hukuk yok, adalet yok” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise “HDP kapatılmalıdır. Terör örgütünün uzantısıdır” diye konuştu. Beştaş ise “MHP kapatılmayı hak ettiği halde asla bunu söylemiyoruz. Çünkü biz, sizin halk tarafından kapatılacağınızı ve kapatılmaya başlandığınızı gayet iyi biliyoruz” yanıtı verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda süren bütçe görüşmelerinde Anayasa Mahkemesi hakkında söz alan MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, “Başvurucunun unvanına göre, davanın özelliklerine göre ele alınıp çok kısa sürede sonuçlandırılan bireysel başvurular vardır. Ben biliyorum; meslekte olduğum yıllarda, müracaatlarımıza üç senede, dört senede cevap alamıyorduk ama maalesef bir unvan varsa, bir örgütün elemanıysan, milletvekiliysen senin dosyan 15-20 günde karara bağlanıyor. Sonra da buraya çıkıp halkçılıktan, eşitlikten, özgürlükten bahsediyoruz maalesef” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız’ın konuşmasına tepki göstererek söz istedi. TBMM Başkanvekili Haydar Akar, “Tutanaklara bakacağım” dedi. Akar, HDP Grubu konuşmasının bitiminde Beştaş’a söz verdi.

Beştaş, “Bir kere her şeyden önce partimizin kapatılmasını gece gündüz her yerde savunan başka bir parti var. Bu da yetmedi şimdi 'AYM de kapatılsın' diyor. ‘AYM’yi savunmak size mi düştü’ diyorlar. Evet efendim bana düştü. Eleştirebilirim. Onlar kendilerini bu ülkenin sahibi sanıyorlar. ‘Milliyetçiyim’ diye diye milleti üç kuruşa muhtaç hale getirdiler. Sizin pusulanız zorbalık, hamaset; hukuk yok, adalet yok” diye konuştu.  
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise “PKK terör örgütünün uzantısı olarak bunu söylüyor. Tekrar söylüyorum. HDP kapatılmalıdır. Bu HDP’nin hiçbir iradesi yok. Terör örgütünün uzantısıdır” dedi.

Beştaş da “MHP kapatılmayı hak ettiği halde asla bunu söylemiyoruz. Çünkü biz, sizin halk tarafından kapatılacağınızı ve kapatılmaya başlandığınızı gayet iyi biliyoruz. Biz, siyasi partilerin sandıkta kazanıp sandıkta kaybedeceğine inanan siyasi partiyiz” karşılığını verdi.Haydar Akar, daha sonra birleşime 10 dakika ara verdi.Aranın ardından tekrar söz alan Akçay, 'Asıl Kürt düşmanlığını yapanlar, yol kesip, köy basıp ana karnındaki bebekleri bile katleden PKK'dır. Bu Gazi Meclis, hiçbir zaman terörist hücresi olmayacaktır' dedi.