Tarih: 12.10.2020 21:05

SUUDİ AMBARGOSU MAĞDUR ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Yaklaşık iki yıldır Hatay’dan giden mallara üstü kapalı bir ambargo uygulanmaktaydı ve bizim İskenderun limanımızdan yüklediğimiz özellikle sebze ve meyveler duba limanına gidince duba kapısında günlerce bekletiliyor.Bu sebze ve meyvelerin büyük bir kısmı çürümüş ve işe yatamaz hale geliyor, bu nedenle insanlarımız iş yapan ve ticaret yapan insanlarımız bu Suudi işinden çok zarar görüyor. Tabiî ki 1 Ekimden itibaren bu üstü kapalı ambargonun çok daha sert yapıldığını görmekteyiz.

Şu andan 32 bin kişi Hatay’da ticaret insanımız Suudi Arabistan’la iş yapmakta ve işleri sıkıntıya girmekte. Türkiye’nin Suudi Arabistan’la yaklaşık 6 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Bunun yaklaşık 3 milyar dolarıda ihracat mallarıydı. Hal böyle olunca bizim ticaretimizde sekteye uğruyor.Bu nedenle daha önce konuştuğumuz bu konuyu Hatay’daki iş insanlarımız ihracatçılarımız hükümetimizden bu konuda bilgi bekliyorlar. Suudi Arabistan ihracat konusunda engellerin önünün açılmasını bekliyorlar. Şuanda 32 bin kişi gerçekten mağdur.

Hatay ‘ın yükü son yıllarda arttı özellikle 500 binin üzerinde Suriyeli insan burada bizimle birlikte yaşıyor. Bu nedenle hem körfezdeki bu kargaşadan dolayı ihracat durma noktasına geldi hem Hatay ekonomik pasta büyüyeceğine küçüldü. Küçülen pastaya 500 bin kişilik Suriye’den gelen misafirlerimiz eklenince gerçekten Hatay insanı gittikçe sığlaşan bir ekonomiyle karşı karşıya kaldı .




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —