Tarih: 15.09.2018 12:46

Süslü kadınlar bisiklet turu

Facebook Twitter Linked-in

Bu yıl Türkiye genelinde 70 şehirde aynı gün yapılacak, bisikletliye saygı, kadına saygı, uygulanabilir bisiklet politikasının oluşturulmasına katkı sunmayı amaçlayan etkinlik Hatay’da İskenderun ve Antakya’da gönüllü kadınlar tarafından düzenleniyor.  

İki yıl önce Hatice Ildıran Kara ve Aysun Yıldırım tarafından İskenderun’a da taşınan etkinlik, tamamen gönüllülük esasına dayanan, kurumlardan, siyasi görüşlerden bağımsız bir tur olarak bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek.Amaç daha çok kadın bisikletçinin yollarda olmasına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak olduğunun altını çizen Aysun Yıldırım şunları kaydetti:

İskenderun’da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek etkinlik ile ilgili duyurularımızı Facebook’daki sayfamızdan duyurduk. İlgi çok iyi, her geçen yıl artarak çoğalıyoruz. Kadın sokağa çıkarsa dünya değişir. Ayrıca tüm dünyada bilinen Otomobilsiz Kentler Günü'ne de dikkat çekmek istiyoruz. Tur için kayıt gerekmiyor, bisikletinizi ve kendinizi süsleyip gelin. Tur yavaş ve kısa mesafedir.

Tur için bisiklet getirmek kişilerin sorumluluğudur. 23 Eylül günü gerçekleştireceğimiz etkinliğimize destek vermek isteyen İskenderunlu kadınları ve onlara katkı vermek isteyen bayları Pazar günü bisikletleriyle birlikte Atatürk anıt alanında saat 17.00’de başlayacak süslü kadınlar bisiklet turumuza bekliyoruz”
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —