Tarih: 30.07.2019 09:50

 Suriyelilerin sorunları masaya yatırıldı…

Facebook Twitter Linked-in

Yaklaşık 8 bin Suriyelinin ikamet ettiği Erzin’de kaymakamlık binası toplantı salonunda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Demirci başkanlığındaki toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Ali Çolak, İlçe jandarma Komutanı Teğmen Selim Tıraş, STÖ Başkanları, Suriyeli kanaat önderleri ve mahalle muhtarları hazır bulundu.

İlçede yaşamlarını sürdüren Suriyeli vatandaşların ilçedeki çıkan sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Erzin’de narenciye veya birçok işlerde çalışan Suriyeli vatandaşların sıkıntılarının başında evsizlik geldiği tespit edildi.  Bazı aracı simsarlar tarafından yıllık kira alınarak 3 ay sonunda çıkarılan Suriyeli vatandaşların dolandırılmış duruma düşürüldüğü vurgulanırken, bazı muhtarlar da mahallelerde ikamet eden Suriyeli vatandaşların kıyafetlerinde rahatsız olan mahalle sakinlerinin şikâyetlerini dile getirdi.

Ayrıca her yıl Ramazan ve kurban bayramında memleketlerine giden Suriyelilerin yurt dışına çıkışlarında sorunlar olduğu tercümanları aracılığıyla dile getirildi.

Erzin Kaymakamı Ahmet Demirci, zaman zaman oluşan sorunları kendi aralarında veya muhtarların araştırmaları ile gidermeye çalışacaklarını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —