SURİYE VE LİBYA'DAKİ ATEŞKESİN SÜRDÜRÜLMESİ

SURİYE VE LİBYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonla görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan bilgilendirmede iki liderin başta Suriye ve Libya olmak üzere, çatışma halindeki ülkelerde, ateşkesleri korumak ve çözüm için çalışmanın

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı telefon görüşmesinin ardından Ankara tarafından verilen bilgiye göre iki lider 'görüşmede ikili meselelerin yanı sıra bölgesel gelişmeler ve dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınını' ele aldı. Ankara'nın yaptığı bilgilendirmeye  göre, 'Salgınla mücadelenin ancak küresel dayanışma ve işbirliği ile başarıya ulaşabileceği hususunda mutabık kalan iki lider; salgının muhtelif etkilerinin kontrol altına alınması için en iyi uygulamalar ile veri ve tecrübelerin paylaşımı noktasında gerekli adımları atmayı kararlaştırdı. 

ABD'den yapılan bilgilendirmede ise iki lider Türkiye ve ABD'nin Korona virüsü ile devam eden mücadelesini ele aldı; iki liderin Korona ile mücadele için uluslararası kampanyaları destekleme ve küresel ekonomiyi desteklemekte uzlaştığı duyuruldu. Beyaz Saray'a iki liderin hassas bölgesel konular ile ikili ilişkileri de ele aldığını duyurdu. Bu çerçevede, iki liderin başta Suriye ve Libya olmak üzere, çatışma halindeki ülkelerde, 'ateşkesleri korumak ve çözüm için çalışmanın çok daha önemli' olduğunda uzlaştığı belirtildi.