SU ZAMMI GERİ ÇEKİLDİ

SU ZAMMI GERİ ÇEKİLDİ

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım Ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi, HBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım Ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi, HBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve HATSU İdaresi, Mayıs ayında suya yapılan % 20’lik zammın üzerine, girdi maliyetlerini öne sürerek % 30’luk yeni zam teklifi sundu.
Cumhur İttifakını ortakları suya yapılması planlanan bu zammın vatandaşa büyük haksızlık olduğunu, belirterek % 30’lu su zammına karşı çıktı. Mecliste % 30’luk yapılması teklif edilen su zammı ile ilgili gurubu adına söz alan AK Parti gurup Başkan Vekili ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, bu teklifin Hatay halkına büyük haksızlık olduğunu belirterek, “Fakir fukara bu zammı kaldıramaz. Teklifte girdi maliyetleri öne sürülmüş. Ancak yapılmak istenen bu zam teklifi daha çok yönetimin zafiyetinden kaynakladığını tespit ettik. Bütün Hatay halkına karşı hepimizin sorumlulukları vardır. Bu haksızlığın Hatay halkına reva görülmesi vicdanları sızlatmış, başta şahsım olmak üzere bütün gurubumuzu Hatay halkı adına üzmüştür. Gurup olarak Meclise sunulan yüzde otuzluk bu zam teklifini reddediyoruz” dedi.


Toplantıda % 30’luk zam teklifini sunan belediyelerden biri olan Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, zam teklifinin reddi ile ilgili görüşlere sinirlendi ve mecliste gergin anlar yaşandı ve Refik Eryılmaz meclis salonundan ayrıldı.
Yaşanan bu gerginliğin üzerine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve HATSU İdaresi % 30’luk zam teklifini geri çekti.