Tarih: 17.03.2021 23:37

SOSYAL MEDYADAN AKP'LİLERE KÜFÜR EDEN KİŞİ, SAVCI ÇIKTI

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal medyada '@hohmustesarı', 'Sayın Müsteşar' rumuzunu kullanan ve AKP'li isimlere küfür eden kişinin tespitine yönelik çalışmalar sonuçlandı. Sabah'tan Abdurrahman Şimşek ve Nazif Karaman'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılan soruşturma sonucunda, AKP'lilere küfür eden kişinin önce telefonu tespit edildi. 

Sosyal medya hesabının Samsun Cumhuriyet Savcısı Özcan Muhammed Gündüz'ün cep telefonuna kayıtlı olduğu anlaşıldı.avcının, deşifre olunca hesabı alelacele kapattığı görüldü. Gündüz'ün kullanımında olan cep telefonu numarasına ait HTS kaydı, Bilgi Teknolojileri Kurumu'ndan istendi.

BTK'dan gelen verilere göre Gündüz'e ait olan cep telefonuna '@hohmustesari' hesabının kurtarma bilgilerinin, twitter tarafından mesaj olarak gönderildiği anlaşıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gündüz hakkında Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) soruşturma izni verdi. Açığa alınan Özcan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma dosyası yetkisizlik kararıyla Samsun'a gönderildi
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —