Tarih: 08.02.2021 00:38

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLEREK GÖZALTINA ALINAN ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Beyza Buldağ, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek bu sabah İzmir'de gözaltına alınıp İstanbul'a getirilmişti. Buldağ, 'Suç işlemeye alenen tahrik, Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlamaları doğrultusunda tutuklandı.
Boğaziçi öğrencilerine hukuki destek veren avukatlar, kararın ardından Çağlayan Adliyesi'nin önünde yaptığı basın açıklamasında kararın hukuki olmadığını belirtti.
Buldağ'ın tutuklanmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Avukat Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
'Bir sınav olsa, bu kararı verenler sınıfta kalır... 'İzmir'deki belli olan ikametinden alınan, dijital delilleri karartma şüphesi olmayan bir yurttaşı bu gerekçelerle tutuklamak' Ama Çağlayan'daki hakimler insanların özgürlüğünü bu şekilde kısıtlayabiliyor.'
CHP İstanbul Milletvekili Avukat Sera Kadıgil de sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
'Az önce Beyza Buldağ tutuklandı.
Suç: Boğaziçi Dayanışma hesabında yayınlanan “12. Cumhurbaşkanına Açık Mektup” vesilesiyle halkı düşmanlığa sevk ve tahrik(!)
Delil: Hem Beyza’nın hem
@boundayanisma
hesabının kurtarma no son iki hanesinin “12” olması.
Yer: Muz Cumhuriyeti Muz'
Beyza Buldağ'ın tutuklanmasının ardından Boğaziçi protestolarına katıldıkları için tutuklanan öğrenci sayısı dokuza yükseldi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —