SOL PARTİ BAŞKANLAR KURULU ÜYESİ ÖNDER İŞLEYEN'DEN ERDOĞAN'A 'TERZİ FİKRİ' YANITI

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu Ordu terörün ne menem bir şey olduğunu gayet iyi bilir....

GÜNDEM 31.07.2022 00:25:00 0
SOL PARTİ BAŞKANLAR KURULU ÜYESİ ÖNDER İŞLEYEN

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu Ordu terörün ne menem bir şey olduğunu gayet iyi bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri’yi de iyi bilir. Onların bedelini benim Ordu’m çok ödedi, çok” sözlerine tepki gösterdi. İşleyen, “Erdoğan, Kenan Evren’in sözlerini tekrarladı, bizde Fatsa meydanında ‘Fındıkta sömürüye son’ diyen Terzi Fikrilerin sözünü tekrarladık” dedi.

SOL Parti’nin, 24 Temmuz Cumartesi günü Ordu’nun Fatsa ilçesinde “Fındık Mitingi”nde konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “Hayat pahalılığının bu kadar yüksek olduğu bir yerde bütün fiyatların 3- 4 katına çıktığı yerde biz bir kez daha söylüyoruz fındık en az 70 lira olmalı ve bu enflasyon ortamında sürekli güncellenmelidir. Zenginin parasına kur güvencesi verenler emekçilerin hakkını vermek zorundadır” diye konuşmuştu.

İşleyen bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındığın taban fiyatını 54 lira açıklamasını ve 1979 ara seçimlerinde Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez için sarf ettiği sözleri değerlendirdi.İşleyen, Erdoğan’ın Sönmez’i anımsatarak, “Bu Ordu terörün ne menem bir şey olduğunu gayet iyi bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri’yi de iyi bilir. Onların bedelini benim Ordu’m çok ödedi, çok” açıklamasına şu yanıt verdi:

“Erdoğan bugün bir şey daha söyledi, Terzi Fikri’ye atıf yaptı. Evet Ordu, Fatsa ve bütün memleket Terzi Fikri’yi bilir, onun köylünün emeğine nasıl sahip çıktığını bilir. Halkın, işçinin, köylünün geleceğine, hayatına nasıl tutunduğunu canı pahasına nasıl mücadele ettiğini bilir. Erdoğan, Kenan Evren’in sözlerini tekrarladı, bizde Fatsa meydanında ‘Fındıkta sömürüye son’ diyen Terzi Fikri’lerin sözünü tekrarladı.”
İşleyen şunları söyledi:

Biz Fatsa meydanında ‘Bu sesi sesimizi sağır sultan duyacak' demiştik. Sağır sultan da duydu, apar topar Ordu’ya gelerek fındık taban fiyatını açıklamak zorunda kaldı. Açıkladığı 54 lira asla bu halkın beklentilerine yanıt veren bir fiyat değildir.  

Erdoğan’ın bugün açıkladığı rakam, üreticinin değil tefecinin ve emperyalist tekellerin yüzünü güldüren bir fiyattır. Bu iktidar bir kez daha köylünün, işçinin, emekçi halkın değil bir avuç soyguncunun, tefecinin, emperyalist tekelin sözcüsü, iktidarı olduğunu bugün bir kez daha görüştü. Ama biz Ordu’ya gittiğimizde o mücadele başladığında 40 lira konuşuluyordu, 50 lira hayal deniliyordu ama bugün açıkladığı fiyat o mücadelenin bir sonucudur.

O meydanı dolduran bütün köylülerin herkesin emeği vardır, payı vardır. Şunu çok açıkça söyleyeyim biz 70 lira dedik bunu almak için mücadeleye devam edeceğiz. Kur garantileriyle zenginlerin parasını koruyanlar üreticinin fındığının değerini de korumak zorundadır. Bu fındık fiyatını kabul etmiyoruz. Fındık sezonu tamamlanır tamamlanmaz bir kez daha fındık fiyatının açıklanması ve güncellenmesi için mücadelemize devam edeceğiz.

Erdoğan bugün bir şey daha söyledi, Terzi Fikri’ye atıf yaptı. Evet Ordu, Fatsa ve bütün memleket Terzi Fikri’yi bilir, onun köylünün emeğine nasıl sahip çıktığını bilir. Halkın, işçinin, köylünün geleceğine, hayatına nasıl tutunduğunu canı pahasına nasıl mücadele ettiğini bilir. Erdoğan, Kenan Evren’in sözlerini tekrarladı, biz de Fatsa meydanında ‘Fındıkta sömürüye son’ diyen Terzi Fikrilerin sözünü tekrarladık.

Herkes Fatsa meydanıyla Ordu meydanına iyi baksın; AKP’nin veda senfonisini biz Fatsa’dan çaldık. O iki meydana iyi bakın. Fatsa cumhuriyet meydanında umut vardı, bu ülkenin güneşli, aydınlık geleceği vardı. Bugün Ordu’da Erdoğan’ın o meydanında çöküş var, nasıl bir vedaya gittiklerinin işaretleri var. Ezilen halkın birliğiyle, dayanışmasıyla bu saltanata son vereceğiz, sonunda biz kazanacağız. Fındık üreticilerine verdiğimiz sözü köy köy, ilçe ilçe örgütlemeye devam edeceğiz.


 

  • BIST 100

    9173,33%1,05
  • DOLAR

    38,55% 0,28
  • EURO

    43,80% 0,57
  • GRAM ALTIN

    4044,57% 1,03
  • Ç. ALTIN

    6547,39% 0,99

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 200'ÜN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSU

HATAY’IN ULAŞIMINA DEV YATIRIM

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSRAİL, SURİYE'DE CUMHURBAŞKANLIĞI YAKINLARINI VURDU

S&P'DEN TÜRKİYE İÇİN YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASI: 15 SANIK, ÜÇÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINDA

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

Yükleniyor


EKREM İMAMOĞLU'NDAN 200'ÜN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSU

İSRAİL, SURİYE'DE CUMHURBAŞKANLIĞI YAKINLARINI VURDU

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASI: 15 SANIK, ÜÇÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINDA

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50