Tarih: 23.02.2020 22:10

Sokak köpekleri toplanmasına tepki…

Facebook Twitter Linked-in

Millet Parkında bir araya gelerek basın açıklaması yapan Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Dr. Ufuk Bayraktar İskenderun Millet Parkı ve civarında barınan birçok sokak hayvanının usulsüz bir şekilde toplatıldığını üzülerek öğrendiklerini söyledi.

Bir vatandaş beyanı ile saldırgan oldukları iddia edilen bu hayvanların gayet uysal oldukları; bu civarda besleme yapan gönüllüler başta olmak üzere herkes tarafından bilindiğini belirten Dr. Bayraktar “Saldırı olduğu doğrudur. Burada besleme yapan gönüllüler bazı kimselerce sürekli taciz ve tehdit edilmiş ve besleme yapmaları engellenmeye çalışılarak bu hayvanların buradan gönderileceği ifade edilmiştir.

Bunu söyleyenler; hayvanların saldırgan olduğunu İskenderun Belediyesi’ne bildirmiş, belediye görevlileri de vatandaş beyanını esas alarak olayla ilgili resmi bir kayıt olup olmadığını araştırmadan hayvanları buradan aldırmıştır. Elbette ki hiçbir insanın hiçbir suretle zarar görmesini ya da huzursuz olmasını istemeyiz ve ortada bir hayvan saldırısı varsa o hayvanın alınarak rehabilite edilmesini engellemeyiz ama sadece yaşamaya çalışan onlarca hayvanın sebepsiz yere yerinden yurdundan edilmesine gönlümüz ve vicdanımız asla razı değildir!” diye konuştu.

Dr. Bayraktar, belediye görevlileri ile yaptıkları görüşmelerde; şikayet üzerine alınan bu hayvanların 10 gün süreyle gözlem altında tutulacağı ve bu süre sonunda yeniden buraya nakledileceklerini öğrendiklerini de aktardı.

Hayvanların haksız yere alındıklarını sözlerine ekleyen Dr. Bayraktar “Umuyoruz ki 10 günün sonunda yeniden yuvalarına kavuşur bu hayvancıklar ve elbette ki gelişmelerin sonuna kadar takipçisi olacağız. Fakat Çankaya çöplüğü başta olmak üzere İskenderun kırsal alanlarına yüzlerce hayvanın atılmış olduğu gerçeğini biliyoruz ve bu park açıldığında duvarlara asılan ‘evcil hayvan giremez’ tabelalarını da unutmadık!” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —