ŞOFÖR ESNAFININ YANINDAYIZ 

ŞOFÖR ESNAFININ YANINDAYIZ 

MHP'li 15 milletvekili TBMM'de düzenledikleri basın toplantısında nakliyeci esnafın sorunlarının çözülmesini istedi. MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Kamyon arkasında yazılılarından biride ‘Miras Değil Alın Terimiz’

Milletvekili Kaşıkçı, alın teriyle bir lokma ekmek mücadelesi veren şoför esnafının özellikle yılbaşından sonra hükümetin uygulamaya soktuğu ve daha sonra da bir süre için boşluk bıraktığı bazı uygulamalardan dolayı sorun yaşadıklarını ifade etti. Kaşıkçı açıklamasında, “Hatay’da da bu sıkıntıları bizzat gidip şoför esnafımızla konuşarak onların problemlerini dinledim. Hatay özellikle İstanbul’dan sonra tır filosunun yoğunluğu bakımından 2. vilayeti. Dolayısıyla bu uygulama Hatay’da kendini oldukça fazla hissettirdi. En başta dijital takometre uygulaması var. Özellikle, Kırıkhan’da ve Payas’ta şoför arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda bu dijital takometre uygulamasının kötü olmadığını bilakis şoförlerin özellikle seyir halindeyken rahatlığı ile ilgili bir düzenleme olduğunu ancak mevcut şartlar altında bu uygulama için şuan Türkiye’de bir alt yapı eksikliği olduğu ve bundan dolayı da bu 4,5 saat artı 4,5 saat uygulamasının süre olarak daha da genişletilmesi gerektiğini ifade etmektedir.

Özellikle Hatay da Uluslararası Nakliye sektörü oldukça büyük ve yaygın bu uluslararası nakliye sektöründe uğraşan şoför arkadaşlarımızın ve o sektör temsilcilerinin de dijital Takometre ile ilgili sıkıntılarını onlardan aldığım bir örnekle ifade etmek istiyorum. Hataylı bir uluslararası nakliye ticareti yapan bir şirketimiz İran’dan bir yük yükler. İran devleti bu şoför arkadaşımıza iki gün içerisinde İran’dan çıkması gerektiğini söyler. Ancak Dijital Takometre uygulaması ile birlikte o iki günlük sürenin daha da fazla artacağını dolayısıyla İran Hükümetiyle sıkıntı ve Problem yaşayacağını ifade eder. 

Yine E-fatura meselesi var. E-fatura meselesinde şoförlerimizin durumu ortada şoför arkadaşlarımız bu E-FATURAYA verilen internet üzerinden sisteme girilmesi meselesini yük aldıkları yere bırakılmasını dolayısıyla şoför arkadaşlarımızın da bu problemden kurtulması gerektiğini ifade ediyorlar. 

Biz Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri olarak hepimizin hayatına dokunan şoför Esnafımızın hiçbir istismar malzemesi yapmadan yanlarında duracağımız konusunda söz vermiştik ve onların sıkıntılarını bu yüce Meclis Çatısı Altında ifade edeceğimizi söylemiştik. Ve Allah nasip ederse bundan sonrada onların problemleri ve sıkıntılarıyla yakinen ilgileneceğiz.” dedi.