SİYASİ PARTİLERDEN 'ÜÇ FİDAN' MESAJLARI…

Sol ve sosyalist siyasi partiler, 68 Kuşağı’nın devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 53. yıl dönümü için anma mesajları yayımladı.

GÜNDEM 6.05.2025 14:42:00 0
SİYASİ PARTİLERDEN

Sol ve sosyalist siyasi partiler, idam edilişlerinin 53. yılında 68 Kuşağı’nın devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı andı. Anma mesajlarında üç fidanın yaktığı meşalenin günümüzdeki devrimci mücadelenin yolunu da aydınlattığı vurgulandı.

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yayımlanan açıklamada "Türkiye halklarının eşitlik, özgürlük ve sosyalizm ideallerini gerçeğe dönüştürmek için yola çıkan ve bu uğurda yaşamlarını feda eden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı özlem ve minnetle anıyoruz" denildi.

Açıklamada Deniz Gezmiş'in darağacındaki sözleri hatırlatılırken "Onları idam edenler Türkiye halklarının vicdanında mahkum edilirken; hayatlarını halka adayan Üç Fidan, aradan geçen yarım asra rağmen gittikçe büyüyen bir sevgiyle milyonların yüreğinde taht kurmuştur" ifadelerine yer verildi.

DEM Parti'nin açıklaması ve paylaşımı şu şekilde:

"Türkiye halklarının eşitlik, özgürlük ve sosyalizm ideallerini gerçeğe dönüştürmek için yola çıkan ve bu uğurda yaşamlarını feda eden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı özlem ve minnetle anıyoruz. Darağacına giderken bile 'Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!' diye haykıran Deniz ve yoldaşlarının idamı bu ülkeye, halka ve geleceğe karşı işlenmiş bir büyük günah olarak varlığını korumaktadır.

Onları idam edenler Türkiye halklarının vicdanında mahkum edilirken; hayatlarını halka adayan Üç Fidan, aradan geçen yarım asra rağmen gittikçe büyüyen bir sevgiyle milyonların yüreğinde taht kurmuştur. Adanmışlığın, fedakarlığın ve büyük yaşamanın timsali olan Üç Fidan’ın yaktığı meşale, bugün hem bizlerin hem de eşitlik ve özgürlük isteyen herkesin yolunu aydınlatmaya devam ediyor. Anılarına bağlılık sözüyle, sevgi ve minnetle anıyoruz. Asla unutmayacağız!"

SOL Parti üç fidanı "Selam olsun tam bağımsız Türkiye için yürüyenlere. İşgalcilere ve işbirlikçilere karşı verdiğiniz mücadele bugün ayağa kalkan gençlerin ellerinde yükseliyor" sözleriyle andı.

"Türkiye'nin vicdanı zorbaya boyun eğmez!" başlığıyla yayımladığı açıklamada TKP, "Memleketimizi yoksulluğa ve karanlığa boğmak isteyen NATO'culara, zorbalara ve sermayeye karşı sözümüz açık: Denizlerin hayalindeki sosyalist Türkiye’yi mutlaka kuracağız!" ifadelerine yer verdi.

Emek Partisi'nden (EMEP) yapılan açıklamada, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın mücadelesinin halkların safında yaşamaya devam ettiği vurgulandı:

"Bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için mücadele eden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, 6 Mayıs 1972’de katledildiler. 12 Mart darbecilerinin hayal ettiklerinin aksine Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in isimleri ve 53 yıl önce miras bıraktıkları mücadele eşit ve özgür bir dünya kurmak isteyen halkların saflarında yaşamaya devam ediyor."
Türkiye İşçi Partisi (TİP) "Yolumuz sosyalizm yolu, yolumuz tam bağımsız Türkiye yolu: Denizler'e sözümüz devrim olacak!" dedi.

CHP'den yapılan paylaşımda da “Vatan onu parsel parsel satanların değil, uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır! Ülkemizin tam bağımsızlığı için canları pahasına mücadele eden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı sevgi ve saygıyla anıyoruz" denildi.
 

  • BIST 100

    10862,66%0,08
  • DOLAR

    40,67% 0,02
  • EURO

    46,97% -0,23
  • GRAM ALTIN

    4381,73% -0,65
  • Ç. ALTIN

    7022,12% -0,56

FAİZLER DİBE VURDU: 1 MİLYON TL'NİN GETİRİSİ 33 BİN TL ALTINA DÜŞTÜ

ERDOĞAN, YAŞ KARARLARINI İMZALADI: SELÇUK BAYRAKTAROĞLU, YENİ GENELKURMAY BAŞKANI OLDU

ADIYAMAN BELEDİYE BAŞKANI TUTDERE GÖREVE İADE EDİLDİ

İMAMOĞLU TOGG ÜZERİNDEN İKTİDARA SERT YÜKLENDİ

SÜREÇ DAHA İSMİ KONUŞULURKEN TIKANDI: İSİMSİZ KOMİSYON!

SAHTE DİPLOMADA SKANDALLAR BİTMİYOR

TARİKATÇILAR LAİKLİĞE SIĞINDI;MENZİLCİLER YENİ KÖY KURACAKMIŞ

İSRAİL’DE ORDU VE HÜKÜMET ARASINDA GERİLİM…

“E-İMZA SKANDALI: BAKAN YARDIMCISININ ‘BAŞ DÖNDÜREN’ ÖZGEÇMİŞİ VE SESSİZLİĞİ

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KARİYER REHBERLİĞİ

HATAY’DA SINIRI GEÇMEYE ÇALIŞAN ÇOCUK ASİ NEHRİ’NDE HAYATINI KAYBETTİ

SAHTE DİPLOMA ÇETESİ, ÖLEN AVUKATLARIN İSİMLERİNİ SİLDİ: YERİNE PARA KARŞILIĞI KAYIT!

YOLBULAN’DA 411 GÜNDÜR SÜREN DİRENİŞE ANAHTAR PARTİ’DEN DESTEK

TEMMUZ AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

DALTONLAR ÇETESİNİN ÜST DÜZEY İSMİ İSPANYA’DA ÖLDÜRÜLDÜ

MİT’TEN SESSİZ OPERASYON: PKK’NIN ELİNDEKİ GÖREVLİLER TÜRKİYE’DE

EMLAK VERGİSİNDE ASIL DARBE 2026 MAYIS’INDA GELECEK

II. ABDÜLHAMİT'İN TORUNUNUN SAHTE DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ!

DERVİŞOĞLU: TERÖRSÜZ TÜRKİYE’ DİYEREK İHANETİ MEŞRULAŞTIRIYORLAR!

HATAY'DA 3.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

TEKİRDAĞ'DA ANESTEZİ GAZI ÜRETİLEN FABRİKADA PATLAMA: 2 CAN KAYBI!

AVUKATINDAN AÇIKLAMA: "SELAHATTİN DEMİRTAŞ ÖNÜMÜZDEKİ AY TAHLİYE EDİLEBİLİR"

BAKANLIK 'E-İMZA' SIZINTISINI AÇIKLADI: MİLLİ EMLAK'A GİRMEYE ÇALIŞMIŞLAR

1 OCAK’TA IBAN’A PARA TRANSFERİNDE “AÇIKLAMA” ZORUNLULUĞU!

CHP MİLLETVEKİLİ YANKI BAĞCIOĞLU’NDAN İKTİDARA: ASKERLERİN ÖLÜMÜ AYDINLATILSIN!

13 YAŞINDAKİ ÖMER ÖZYURT, 6 MİLYON TL’YE GALATASARAY’DA!

ERZURUM’DA NOTERLİK AÇILIYOR AMA BAŞVURAN YOK: BAKANLIK İLANI YİNE BOŞ KALDI

UKRAYNA'DAKİ ZAPORİJYA NÜKLEER SANTRALİ'NİN TESİSLERİNDEN BİRİ VURULDU

GELİBOLU’DA TARİKAT BULUŞMASINA TEPKİ

BAKAN TEKİN’DEN NET MESAJ: “LGS İPTAL EDİLMEYECEK!

Yükleniyor


ERDOĞAN, YAŞ KARARLARINI İMZALADI: SELÇUK BAYRAKTAROĞLU, YENİ GENELKURMAY BAŞKANI OLDU

ADIYAMAN BELEDİYE BAŞKANI TUTDERE GÖREVE İADE EDİLDİ

İMAMOĞLU TOGG ÜZERİNDEN İKTİDARA SERT YÜKLENDİ

SÜREÇ DAHA İSMİ KONUŞULURKEN TIKANDI: İSİMSİZ KOMİSYON!

SAHTE DİPLOMADA SKANDALLAR BİTMİYOR

TARİKATÇILAR LAİKLİĞE SIĞINDI;MENZİLCİLER YENİ KÖY KURACAKMIŞ

İSRAİL’DE ORDU VE HÜKÜMET ARASINDA GERİLİM…

  • Salı 33.3 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.5 ° / 21.4 ° Güneşli
  • Perşembe 35.4 ° / 21.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2