KAVGADAN YANA DEĞİLİZ AMA …

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan kavgayla ilgili, “Biz kavgadan yana değiliz ama herkes de şunu bilsin ki gözümüzü de budaktan sakınmayız.

SİYASET 8.03.2020 17:23:54 0
KAVGADAN YANA DEĞİLİZ AMA …

Bu ülkeye demokrasi gelmesi için de her türlü bedeli ödemeye hazırız” dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Liderine yönelik sözlerine Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un yanıt vermesinden sonra TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan kavgayla ilgili, “Biz kavgadan yana değiliz ama herkes de şunu bilsin ki gözümüzü de budaktan sakınmayız. Bu ülkeye demokrasi gelmesi için de her türlü bedeli ödemeye hazırız” dedi.
 
Malatya’nın Arguvan ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretler basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ağbaba, iktidarın iç ve dış politikasını sert biçimde eleştirdi.
 
Türkiye’nin geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak ölçüde kötü bir durumda bulunduğunu belirten Ağbaba, tüm yurttaşların ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ve işsizlikten etkilendiğini söyledi. Ağbaba, “Değerli Yalnızlık şiarıyla başladıkları yolda, nefret dolu gözlerle bakılan değersiz ve yalnız bir Türkiye imajı yaratmayı başardılar. Bir gün ABD ile, bir gün Rusya’yla dost oluyoruz ve bu iki ülke arasında pinpon topu gibi gidip geliyoruz. Düne kadar mülteci meselesinde Türkiye’yi takdir eden ülkeler, AKP’nin, mültecileri siyasi şantaj malzemesi olarak gördüğünü de son bir haftada anladılar.  AKP bu konuda da insan haklarını hiçe sayan bir konumda durduğunu açık ederek bir kez daha Türkiye’yi itibarsızlaştırmayı başardı” diye konuştu.
 
“TÜRKİYE’NİN ONURUNU DA ŞEREFİNİ DE KİRLETMİŞTİR”
 
İktidarın Suriye politikasını da sert biçimde eleştiren Ağbaba, şunları söyledi:“2011 yılında ilk grup toplantısında Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu açıkça uyarmıştı. ‘Suriye’de ciddi bir iç karışıklık var; Türkiye bu karışıklığa müdahil olmamalıdır, aksi halde oradaki ateş Türkiye’ye de sıçrayacaktır’ demişti. Fakat Beyefendi, ‘Ben Ortadoğu’nun lideriyim. Emevi Camiinde namaz kılacağım’ diyerek Neo-Osmanlıcılıkla beslediği hayalleriyle hem Suriye’yi hem Türkiye’yi mahvetti hem de bölgedeki istikrarı yerle bir etti. Geçen hafta yaşadığımız felaket bir başka ülkede yaşansa bırakın bir bakanın istifa etmesini, tüm hükümet düşerdi.

Hollanda’da bir kazadan dolayı iki asker ölüyor ve Hollanda Milli Savunma Bakanı istifa ediyor. Almanya’daki Milli Savunma Bakanı Afganistan’daki bir askerin ölümünden dolayı istifa ediyor. Türkiye’de 33 tane asker ölüyor ama tık yok. Uyardık ama dinletemedik. Kaç kez ‘İdlib’de ne işin var?’ dedik ama anlamadılar. 33 şehidimizin olduğu günden iki gün sonra ilk kez kameraların karşısına çıkıyor ve kuyruklu bir AKP yalanı olan ‘Gezi’de Camide içki içtiler.’ yalanını tekrar ediyor; espriler yapıyor, kahkahalar atıyor. Meseleyi şehitlere getirmemek için ne kadar yalan varsa konuşuyor, konu nihayetinde şehitlere gelince de ‘Bay Kemal’ demeye başlıyor.” Şehitlerimizden bahsedeceğine, Genel başkanımıza ‘alçak, şerefsiz ve vatan haini‘ diyerek hakaret ediyor ama kendisinden habersiz Suriye’de kuş uçmayan, şehitlerin asli sorulularından olan Rusya’nın ayağına tıpış tıpış gitmeye de devam ediyor. Sanki orada ölen şehitlerimizin sorumlusu ‘Bay Kemal’miş gibi ifadelerde bulunuyor. O bombaları Bay Kemal mi attı; o pisliğe Türkiye’yi Bay Kemal mi soktu, o fakir fukara asker çocuklarını Bay Kemal mi oraya gönderdi? 33 askerimizin ölümünden Rusya ve Suriye hükümetleri sorumludur ama Rusya’ya çıkıp da tek laf söyleyemiyorlar. Onun yerine Putin’in dizinin dibine gidip hazırolda duruyorlar. AKP’nin dış politikası Türkiye’nin onurunu da şerefini de kirletmiştir”
 
“IŞİD ARTIĞI ÖSO’YU SAVUNMAK İÇİN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şehitler tepesi boş kalmayacak” sözlerini de sert biçimde eleştiren Ağbaba, “IŞİD artığı ÖSO’yu savunmak için Türkiye’yi Suriye bataklığına sokanlar, ‘Şehitler tepesi boş kalmayacak’ edebiyatı yapmaya devam ediyorlar. Nedense şehitler tepesine sadece fakir fukaranın çocukları çıkıyor” dedi.
 
“KAVGADAN YANA DEĞİLİZ AMA GÖZÜMÜZÜ DE BUDAKTAN SAKINMAYIZ”
Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ile CHP milletvekilleri arasında yaşanan gerilime ilişkin de şunları söyledi:
“Erdoğan’ın, Genel Başkanımız hakkında söylediği sözler kendisine iade edilince bozuluyor. Sen Peygamber misin? Sen kutsal mısın? Sen de siyasetçisin, Kemal Kılıçdaroğlu da siyasetçi. Senin zoruna gidecek bir şeyi sen de başkasına söylemeyeceksin. Biz kavgadan yana değiliz ama herkes de şunu bilsin ki gözümüzü de budaktan sakınmayız. Bu ülkeye demokrasi gelmesi için de her türlü bedeli ödemeye hazırız.”
“ODA TV, SARAY RAHATSIZ OLDUĞU İÇİN KAPATILDI”
 
Ağbaba, ODA TV soruşturmasıyla ilgili, “Bu tutuklamaların sebebi, FETÖ Borsası’na dair yazılardır; çocuk istismarıyla ilgili haberlerdir. İktidarın ipliğini pazara çıkaran yazarların susturulma çabasıdır. Saray rahatsız olduğu içindir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,43% -0,12
  • EURO

    43,61% -0,15
  • GRAM ALTIN

    3989,23% -1,98
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

Yükleniyor


BİR MİLLETVEKİLİ DAHA CHP'YE KATILDI

İDDİA: MUHARREM İNCE, CHP'YE KATILACAK

DAVUTOĞLU: HERKESE EL UZATIYORUM…

SAADET PARTİSİ'NDE KONGRE GÜNÜ: TEMEL KARAMOLLAOĞLU KOLTUĞUNU DEVREDECEK

CHP'NİN 81 İL BAŞKANINDAN ORTAK 'KURULTAY' AÇIKLAMASI!

ÖZGÜR ÖZEL: CHP'DE KİMSE BİRBİRİNE LAF YETİŞTİRMEYECEK

  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50