GERÇEK ÖTESİ FİKİRLERİNİZDEN VAZGEÇME ZAMANINIZ GELMEDİ Mİ?

Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu söyleyerek hükümeti eleştirdi. Hükümetin yurtdışı kaynaklı operasyon iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunan Davutoğlu, “Yüzde yüz yerli ve mil

SİYASET 10.08.2020 18:23:34 0
GERÇEK ÖTESİ FİKİRLERİNİZDEN VAZGEÇME ZAMANINIZ GELMEDİ Mİ?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu söyleyerek hükümeti eleştirdi. Hükümetin yurtdışı kaynaklı operasyon iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunan Davutoğlu, “Yüzde yüz yerli ve milli bir krizdir. Yüzde yüz Ankara’da icat edilmiş bir krizdir” ifadelerini kullandı ve hükümetin gerçeklikten koptuğunu ve gerçeklerle savaşmaya başladığını söyledi.
Davutoğlu, haftalık değerlendirme toplantısının ana gündeminde ekonomideki gelişmeler vardı. Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik krizin içinde olduğunu söyleyen Davutoğlu, krizin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından kaçınılmaz hale geldiğini öne sürdü.
‘BİR GRUP RANTİYECİYE TESLİM OLUNDU’
Alınan kararların, uygulanan politikaların ülkeyi felakete sürüklediğine vurgu yapan Davutoğlu, hükümetin ekonomide uluslararası komplo yapıldığı iddialarına karşı, “Aklı başında, liyakat sahibi, ekonomi nedir bilen herkes bu iktidarı uyarıp durmuştur. Bu iktidar liyakat sahibi insanları dinlemek yerine cahil bir grup komplocu, demokrasi düşmanı ve liyakatsiz akla teslim olmuştur. Bir grup rantiyecinin isteklerine teslim olmuştur. Maalesef geçen hafta itibariyle takke düşmüş ve kel açık bir şekilde görülmüştür. Ekonomide, siyasette ve toplumda yaşanan her olayı bir oyun olarak gören bir iktidarla karşı karşıyayız. Yaşadıklarımızın bir komplo filmi olduğunu düşünen bir iktidarla karşı karşıyayız. Ciddiyetle sorunların üzerine gitmek yerine akla ziyan komplo teorilerle ülkeyi yöneteceğini zanneden bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu gidişatın tek sonucu ülkemizin daha fazla refahının kaybolması, vatandaşın daha fazla fakirleşmesi, kaynaklarımızın daha fazla israf edilmesidir” diye konuştu.
Davutoğlu, dış kaynaklı operasyon iddiaları ile ilgili, “yüzde yüz yerli ve milli bir krizdir. Yüzde yüz Ankara’da icat edilmiş bir krizdir” dedi.
'GERÇEK ÖTESİ FİKİRLERİNİZDEN VAZGEÇME ZAMANINIZ GELMEDİ Mİ?'
Davutoğlu, önceki hafta Türk Lirası’nda yeniden yaşanan sert düşüş sonrasında da iktidarın tavrının benzer olduğunu, buna şaşırmadıklarını ifade etti.  Davutoğlu, iktidarı 'Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın konu ile ilgili açıklama yapmamasını, Korona krizi esnasında Sağlık Bakanı’nın, orman yangınları esnasında Orman Bakanı’nın susmasını düşünebilir misiniz? Ama bunların en iyi uyguladığı yöntem ‘başarı varsa çık sahiplen, kriz varsa ortadan kaybol ve sorumluluğu birilerinin üstüne at’ yöntemidir” sözleri ile eleştirdi.
“Sosyal medya kampanyaları ile bakan kurtarma operasyonları” yapıldığını söyleyen Davutoğlu, “Milletin zekasına ve basiretine hakaret eden bu açıklamaların bir tek anlamı var: ‘Biz ülkeyi yönetemiyoruz, biz ekonomiyi yönetemiyoruz, biz artık ciddi ve uzun soluklu hiçbir işi beceremiyoruz.’ Artık bu gerçek ötesi fikirlerinizden, saplanıp kaldığınız “milli ekonomi, beka, dış mihraklar” üçlemesinden vazgeçme zamanınız gelmedi mi?” dedi.
'2020 BÜTÇESİ REVİZE EDİLSİN'
2020 bütçesini derhal revize edilmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu, parasal ve mali genişleme ile piyasaya enjekte edilen kaynağın öncelikle işsizler, kayıtsız işçiler, işçiler, çiftçiler ve esnaf için kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Alınması gereken ekonomik önlemleri sıralayan Davutoğlu, “Ama hepsinden önemlisi hukuk devletine geri dönün. Adaleti, kuralları ve şeffaflığı tesis edin” diye konuştu.
'32,4 MİLYAR NERE 105 MİLYAR NERE'
İktidarın gerçeklikten koptuğunu ve Türkiye’nin içinde bulunduğu en önemli krizin bu olduğunu savunan Davutoğlu, 'Bu krizin ismi iktidarın gerçeklerden kopması, gerçeklerden korkması ve gerçeklerle savaşmaya başlamasıdır' dedi ve ekledi:
“Enflasyon, işsizlik, büyüme, rezervlerimiz… artık bütün rakamlar sanal. Keşke merkez bankasında Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği gibi 105 milyar dolarlık bir rezerv bulunabilseydi. Ne yazık ki merkez bankamızda brüt 90 milyar nette ise yalnızca 26,5 milyar dolarlık rezerv kaldı. İşin daha kötüsü merkez bankasının Swap yükümlülükleri dışarıda bırakıldığında net rezerv -32,4 milyar dolardır. 32,4 milyar nere 105 milyar nere?”
Hükümete çağrı yapan Davutoğlu, “Böylesine gerçeklerden kopmuş bir iktidarın bu ekonomik krizden ülkemizi çıkarması mümkün mü? Ülkeyi yönetenlere bir kez daha sesleniyorum: Aklın da ahlakın da yolu bir; Dürüst olun, Milletin sesini duyun” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’İ FİLİSTİN POLİTİKASI NEDENİYLE HEDEF ALDI

FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

MENZİLCİLERE HALKBANK'TAN FAİZ KIYAĞI İDDİASI!

TRABZON’DA KORKUNÇ CİNAYET: BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BEKÇİYİ VURUP KAÇTI

HATAY’DA ARKA CAMI OLMAYAN ARAÇTAN DIŞARI SARKAN ÇOCUKLAR KAMERADA

BAKAN KURUM HATAY’DA: 11 İLDE 250 BİN KONUTU TESLİM ETTİK

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

Yükleniyor


AHMET TÜRK'TEN 'GÖREVE İADE' SORUSUNA YANIT...

CHP BELEDİYELERİNE SORUŞTURMA DALGASI: KARALAR VE TUTDERE ADLİYEDE!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'E ÇOK KRİTİK ÜÇ İSİMDEN DESTEK

KILIÇDAROĞLU’NA VEKİL DESTEĞİ BEKLENENDEN ÇOK AZ

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2