BU HAKSIZLIĞA SON VERİN!

CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde on binlerce işçinin Yıllardır yol bakım onarım işleri ile teknikerlik işlerini yapmasına ve asıl işleri üstlenmelerine karşın 696 sayılı KHK dı?

SİYASET 29.12.2017 15:29:07 0
BU HAKSIZLIĞA SON VERİN!

Bu konuda ek bir düzenleme yapılarak, mağduriyetlerin giderilmesini isteyen Dudu, TBMM Başkanlığı’na da soru önergesi vererek, Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu’ndan kararnamedeki eksikliklerin giderilmesi talebinde bulundu.Dudu’nun basın açıklaması ve soru önergesi ektedir.
 Karayolları Genel Müdürlüğü’nde kadro beklerken 696 sayılı Olağanüstü Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapsam dışı kalan işçiler, işsiz kalma tehlikesi yaşıyor. CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, “Karayolları Genel Müdürlüğü’nde anahtar teslimi adı altında hizmet veren taşeron şirketlerde çalışan işçiler ile Kontrollük, Müşavirlik ve Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi kapsamında kalanlar maalesef 696 sayılı KHK dışında bırakılmıştır. Şimdi mevcut işlerini de kaybetme riski ile karşı karşıyalar. Hükümet, bu işçilere ve teknikerlere de mutlaka kadro vermelidir. Mağduriyet giderilerek, gerekli düzeltme mutlaka yapılmalıdır” dedi.

Hatay Karayolları işçileri tepkili
Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü (Hatay Dörtyol) bünyesinde hizmet veren, kadroları Orak Altyapı San. Ve Tic. Şirketi’nde olan taşeron işçiler; anahtar teslim ihale kapsamında istihdam edildiği gerekçesiyle 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakıldı. Ayda 1406 net maaşla çalışan ve büyük geçim sıkıntısı çeken işçiler, şimdi bu maaşlarını da kaybetme tehlikesi altında görevlerine devam ediyor. Taşerona kadro veren düzenlemeden yararlanamayan bu işçiler; Orak Altyapı San. ve Tic. Şirketi’nin Karayolları Genel Müdürlüğü ile ihale süreci tamamlandığında işsiz kalacaklar. CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, “Bu işçilerin mağduriyeti giderilmeli. 696 sayılı KHK’ya yönelik düzeltmeler yapılmalı veya ek kararname çıkarılmalıdır” dedi.

Bursa ve Konya Karayolları işçileri isyanda 
Benzer şekilde Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan ve “Kontrollük, Müşavirlik ve Danışmanlık Hizmet Alım İşi” ihalesi kapsamında istihdam edilen teknikerler de 696 sayılı KHK dışında bırakıldı. CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Eşitlik ilkesine aykırı bu durum, taşeron şirketlerde çalışan işçileri yılbaşı sonrasında işsizlik tehlikesi ile de karşı karşıya bırakmıştır. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü (Bursa) ve 3. Bölge Müdürlüğü (Konya) çalışanları imza kampanyası başlatmıştır. İşçilerimizin yanındayız. Bu mağduriyet giderilmelidir” dedi. 


SORU ÖNERGESİ
CHP Hatay vekili Av. Dudu, bu sorunu TBMM gündemine de taşıyarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na önemli sorular yöneltti.
Önergede,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Kamuoyunda uzun zamandır tartışılan meseleyi kökten çözmüş oluyoruz. Taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor, işçi kadrosuyla görev alıyorlar” sözlerini anımsatan Dudu, “Maalesef 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bu bu sözler boşa düşmüştür” eleştirisi yaptı.

MAĞDURİYETLERİ GİDERECEK EK DÜZENLEME YAPILACAK MI?
Dudu, önergesinde şu sorulara yanıt aradı: 
 
1)    Karayolları Müdürlükleri asfalt ve yol inşaatı işlerini üstlenen Orak Altyapı San. ve Tic. A.Ş bünyesinde çalışan binlerce işçi; 4-5 yıldır rutin yol bakım onarımından trafik kazalarında araç kaldırılmasına karşın kamuda ana işleri üstlenmelerine karşın Şirket ile Genel Müdürlük arasında “anahtar teslimi iş” yapıldığı gerekçesiyle kamuda kadro sağlanmamıştır. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname dışında bırakılan bu işçilerin de kadroya alınmaları yönünde ek bir düzenleme yapmayı düşünür müsünüz?

2)    Hatay Dörtyol 5. Bölge Müdürlüğü’nde çalışan ve Orak Altyapı San. Ve Tic. Şirketi bünyesinde çalışan işçiler, ayda 1406 net maaşla çalışmakta, geçim sıkıntısı çekmektedir. Taşerona kadro veren düzenlemeden yararlanamadıkları için şimdi işsiz kalma tehlikesi de yaşamaktadır. Orak Altyapı San. ve Tic. Şirketi’nin Karayolları Genel Müdürlüğü ile ihale süreci tamamlandığında işsiz kalacak bu işçilerin mağduriyetini giderecek misiniz?

3)    Taşerona kadro sağlayan Kanun Hükmünde Kararname’deki eksikliklerin giderilmesi gerekir. Bu kadar önemli ve binlerce işçiyi ilgilendiren düzenlemenin yasa tasarısı yerine Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlenmesinin nedeni nedir? Meclis neden devre dışı bırakılmıştır?

4)    Yasa maddesindeki değişikliklerin TBMM’de görüşülmesi esnasında komisyonlarda ve Genel Kurul’da önemli düzeltmeler yapılabilirken, Kanun Hükmünde Kararname’de bu olanaklar söz konusu değildir. Kanun Hükmünde Kararname’de belirlenecek eksiklikleri hangi yolla gidermeyi düşünürsünüz? 
5)    Taşerona kadro olanaklarını düzenleyen 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’deki kapsam hangi kriterlerle belirlenmiştir?


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9173,33%1,05
  • DOLAR

    38,55% 0,28
  • EURO

    43,80% 0,57
  • GRAM ALTIN

    4044,57% 1,03
  • Ç. ALTIN

    6547,39% 0,99

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 200'ÜN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSU

HATAY’IN ULAŞIMINA DEV YATIRIM

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSRAİL, SURİYE'DE CUMHURBAŞKANLIĞI YAKINLARINI VURDU

S&P'DEN TÜRKİYE İÇİN YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASI: 15 SANIK, ÜÇÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINDA

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

Yükleniyor


BİR MİLLETVEKİLİ DAHA CHP'YE KATILDI

İDDİA: MUHARREM İNCE, CHP'YE KATILACAK

DAVUTOĞLU: HERKESE EL UZATIYORUM…

SAADET PARTİSİ'NDE KONGRE GÜNÜ: TEMEL KARAMOLLAOĞLU KOLTUĞUNU DEVREDECEK

CHP'NİN 81 İL BAŞKANINDAN ORTAK 'KURULTAY' AÇIKLAMASI!

ÖZGÜR ÖZEL: CHP'DE KİMSE BİRBİRİNE LAF YETİŞTİRMEYECEK

  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.5 ° / 11.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50