AKP'Lİ ÜYELER MANSUR YAVAŞ'IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, önceki dönemde bir firmanın piyasadan 1.5 TL’ye aldığı fidanları ASKİ’ye 15 TL’ye sattığını, bunların da çoğunun dikilmediğini belgeleriyle açıkladı. Bunun üzerine AKP'li Mecli

SİYASET 15.07.2020 18:45:17 0
AKP

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, belediyenin 31 Mart’taki yerel seçimlerden bugüne yaptıkları ve önceki dönemler masaya yatırıldı.Belediyeyi, 11 milyar TL borçla devraldıklarını ifade eden ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Bir yakınınızı spor kulübünün başına, diğerini medya kurumunun başına getirirseniz buna değil belediye, Karun Hazinesi dayanmaz” dedi.
BAŞKENTGAZ DEĞERİNİN ALTINDA SATILDI
Belediye bütçesinin son 10 yılda taşınmaz satışı, banka kredisi ve özelleştirme yoluyla finanse edildiği bildirildi.Yavaş’ın açıkladığı verilere göre, son 10 yılda toplam 14 milyar TL’lik gayrimenkul satıldı. Önceki dönemlerde kullanan banka kredilerinin toplam tutarının ise 3,4 milyar TL olduğu bildirildi. Belediye bütçesinden yalnızca faiz için 3,5 milyar TL ödendiği ortaya çıktı. Başkentgaz’ın da değerinin çok altında özelleştirildiği ifade edildi. Mansur Yavaş, 3 miyar TL’ye özelleştirilmesi gereken şirketin tamamının yalnızca 1,1 milyar TL’ye özelleştirildiğini açıkladı.
AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİNE SON VERDİK
Birgün'ün haberine göre ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın konuşmasında öne çıkanlar özetle şöyle:Önceliğimizin beton, demir ve plastik değil, insan olduğunu duyurduk. Gerginlikten yorulmuş bu kentin adalete, kardeşliğe ihtiyacı var. Ülkenin pek çok yerinde rastlanan ahbap çavuş ilişkinin son bulmasını istedik. Başkentimizin başkent kimliğine yakışır şekilde yönetilmesi şarttı.
Bir yıl içerisinde isterdik ki tüm meclis üyelerimiz bu ilkeler doğrultusunda bizlere destek olsun. Seçimi hezimet gören anlayış hep devrede kaldı. Sözde rövanş almaya çalışanlar belediyelerimiz üzerinden ellerini eksik etmedi. Tüm belediye meclis üyelerimizin kendi iradelerine sahip çıkmalarını umuyorum. Taraflı tarafsız bütün anketlerin Ankara’daki değişimin altını çiziyor. Siyasi taassuptan sıyrılıp sokağa kulak verelim.
İMAR RANTINI KESTİK
İmar rantını kestiğimizde nerelerden ses geldiğini duydunuz. Bir masumun ahı, rantı kesilenlerin bir lafından çok daha önemlidir. Halkın parasını plastik oyuncaklarına yedirenlerden önemlidir. Yol da önemlidir park da önemlidir ama hiçbirisi bir hemşehrimizin yatağa aç girmesinden önemli değildir.İnsan gibi, yöneticilerine kırgın insan kalplerini onarmak gibi, neredeyse devlete küsmüş insanları kazanmak gibi şeyleri erteleyemeyiz. Bir yılda güven inşa ettik, kamuya güvenin sarsıldığı bir ortamda. O güven parayla inşa edilmez. Belediyeciliği betondan, demirden ibaret gören anlayış bu sorunu çözemese de biz bu yolda devam edeceğiz.
BORU İHALESİ ANKAPARK’TAN ÇOK İLGİ ÇEKTİ
Yardım kampanyalarımıza kim bir tuğla koyduysa o tuğlanın gittiği yerden emin olarak koydu. Bir yılda modern belediyecilikte olması gerekenleri harekete geçirdik. Bir veya iki firmanın girdiği kapalıdevre, adrese teslim ihale düzeninden açık ve şeffaf ihale düzenine geçtik. Boru ihalemizi izleyenlerin sayısı bile halkın 750 milyon dolarının harcandığı Ankapark’ı ziyaret edenlerin sayısından fazla.
AKP'Lİ ÜYELER MANSUR YAVAŞ'IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ
Mansur Yavaş'ın açıklamalarının ardından AKP'li Meclis üyelerinin Yavaş'ın üzerine yürüdüğü ve güvenliklerin araya girdiği görüldü.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,43% -0,12
  • EURO

    43,61% -0,15
  • GRAM ALTIN

    3989,23% -1,98
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

Yükleniyor


BİR MİLLETVEKİLİ DAHA CHP'YE KATILDI

İDDİA: MUHARREM İNCE, CHP'YE KATILACAK

DAVUTOĞLU: HERKESE EL UZATIYORUM…

SAADET PARTİSİ'NDE KONGRE GÜNÜ: TEMEL KARAMOLLAOĞLU KOLTUĞUNU DEVREDECEK

CHP'NİN 81 İL BAŞKANINDAN ORTAK 'KURULTAY' AÇIKLAMASI!

ÖZGÜR ÖZEL: CHP'DE KİMSE BİRBİRİNE LAF YETİŞTİRMEYECEK

  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50