AKP'Lİ BELEDİYE YÜKSEK TEKLİF VEREN ŞİRKETİ SEÇMİŞ

AKP’li Çekmeköy Belediyesi araç kiralama ihalesi yaptı. İhaleye giren bir şirket 43 milyon TL, diğeriyse 68 milyon TL istedi. İhaleyi 68 milyonluk teklifin sahibi kazandı.

SİYASET 8.07.2020 12:21:31 0
AKP

AKP’li Çekmeköy Belediyesi araç kiralama ihalesi yaptı. İhaleye giren bir şirket 43 milyon TL, diğeriyse 68 milyon TL istedi.Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; ihaleyi 68 milyonluk teklifin sahibi kazandı. Bu şirket Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve çok sayıda AKP’li belediyeye araç kiraladığı bilinen Akmercan ailesi çıktı.AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin araç kiralama ihalesinde, düşük teklif veren şirketin teklifi geçersiz sayılarak 24 milyon TL daha yüksek teklif veren şirketin teklifinin geçerli sayıldığı ortaya çıktı.

AKP’li Çekmeköy Belediyesi’ne bağlı Destek Hizmetleri Müdürlüğü, çok sayıda otomobil, otobüs kamyon ve kamyonet gibi araçları kiralamak için 29 Ağustos 2019 tarihinde “Araç kiralama” ihalesi düzenledi. İhaleye iki şirket katıldı ve 43 milyon 497 bin TL ile en düşük teklifi Ağaoğlu Danışmanlık İç ve Dış Ticaret Şirketi verdi. Akmercan Turizm Taşımacılık Şirketi ise 68 milyon 167 bin TL teklif verdi. Ancak, Ağaoğlu Danışmanlık İç ve Dış Ticaret Şirketi’nin teklifi geçersiz sayıldı ve tam 24 milyon TL daha yüksek teklif veren Akmercan Turizm Taşımacılık Şirketi’nin teklifi geçerli sayıldı.

İHALEYİ ALAN ŞİRKET YİNE TANIDIK

AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin milyonlarca liralık ihalesini alan Akmercan Turizm Taşımacılık Şirketi, Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve çok sayıda AKP’li belediyenin araç kiralama ihalesini aldı.

ŞİRKET, BELEDİYEYE İHTARNAME ÇEKTİ

Çekmeköy Belediye Meclisi’nin CHP’li Sami Yayla, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Teklifi reddedilen firma şikayet başvurusu yapmıştır ve ihaleyi alan firmanın ihale tutarından dolayı, kamu zararına sebebiyet verildiğinin altını çizmiştir. Ayrıca teklifi reddedilen firma 19 Kasım 2019 tarihinde avukat aracılığıyla belediyeye ihtarname çekmiştir. İhtarnamede araç kiralama ihalesinde yapılan usulsüzlükten bahisle sözleşmenin feshi için talepte bulunmuştur. Ancak, bu da sonuçsuz kalmıştır ve 24 milyon 670 bin TL fazla bedelle ihale İlgili firmaya kalmış ve ciddi bir kamu zararı doğmuştur” diye konuştu.

BELEDİYENİN LÜKS ARAÇLARI DA AYNI ŞİRKETİN

“Her ne kadar her şey hukuka uydurulmuş olsa da Çekmeköy halkından toplanan vergiler hiç edilmiştir ve bunun hesabı sorulacaktır” diyen CHP’li Yayla sözlerini şöyle tamamladı: “Bu durumu gözeterek, kiralanan araç listesine ve belediyenin duran varlık listesine bakıldığında, belediye başkanı ve yardımcılarının kullandığı lüks araçların herhangi bir kiralama sözleşmesinde ve idare kayıtlarında olmadığı saptanmıştır. Bahse konu araçların nasıl tahsis edildiği bilinememektedir. Fakat araç plaka kayıtları kontrol edildiğinde araçların ihaleyi alan firmaya ait olduğu görülmüştür. Bu araçlar neden ve niçin idareye bedelsiz tahsis edilmiştir? Bu lüks araçlar eğer farklı bir şirket veya iştirak üzerinden kiralandıysa bu da kanıtlanmalıdır. Buna karşılık hangi tavizler verilmiştir sorgulamamız gereken başka bir husus olarak karşımıza çıkmaktadır.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11182,96%1,66
  • DOLAR

    41,27% -0,05
  • EURO

    48,99% 0,81
  • GRAM ALTIN

    4896,55% 0,25
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDE OPERASYON: 20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Yükleniyor


İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

AHMET TÜRK'TEN 'GÖREVE İADE' SORUSUNA YANIT...

CHP BELEDİYELERİNE SORUŞTURMA DALGASI: KARALAR VE TUTDERE ADLİYEDE!

  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 29.4 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0