ŞİLE BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖZALTINA ALINDI

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlar sürüyor. İstanbul Emniyeti, sabah saatlerinde Şile Belediyesi’ne baskın düzenledi.

GÜNDEM 10.07.2025 22:48:00 0
ŞİLE BELEDİYESİ

Belediye Başkanı Özgür Kabadayı gözaltına alındı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu bir mafya düzenidir" ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise "Bu kirli düzeni kabul etmiyoruz!" dedi.
CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi.

Şile Belediyesi'ne İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.
CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi.

Şile Belediyesi'ne İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.
CHP'DEN İLK TEPKİ: BU BİR MAFYA DÜZENİDİR
Halk TV yayınında konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Özgür Kabadayı hakkında daha önce açılmış bir soruşturma bulunmadığını ifade eden Başarır şöyle konuştu:

"Her sabah bu saçma sapan soruşturmalarla uyanmaya alışmak istemiyoruz. Belediye başkanlarımız hukuki bir taciz altında. Kendi yarattıkları gözaltılarda suç örgütü lideri olarak tutukladıklarının beyanları ile belediye başkanlarımızı gözaltına alıyorlar. Burda bir yargılama mantığı yok.

Bu böyle gitmiyor, böyle gitmeyecek. Gerçek bir taciz altındayız.

Bu operasyonlar 86 milyonun huzurunu kaçırıyor.

Bildiğimiz bir soruşturma yoktu. Birçok belediye başkanımız hakkında başlayan ve devam eden bir soruşturma yok. Önce gözaltına alıp algı yaratıp sonra delil toplamaya çalışıyorlar. Bu bir mafya düzenidir. Hukuk düzeni değildir, olamaz. Herkes biliyor ki bu soruşturmalar siyasi.

Bu adamı (Aziz İhsan Aktaş) organize suç örgütü lideri diye alıp onu şemanın en başına koydular. Ondan sonra bunu salıp bizim belediye başkanlarımızın ifadeleriyle üzerine saldırmaya başladılar

Bir tek AK Partili, Büyükşehir demiyorum, il demiyorum, ilçe demiyorum. Herhalde belediye, meclis üyesi bile göz altına alınmadı bu ülkede. Utanç verici bir tablo.

Halkı cezalandırıyorlar. Erdoğan kaybettiği belediyelerde algı yaratıyor.

Bu operasyonla 15 belediye başkanımız gözaltına alındı. Muhalefet yapan, muhalefet görünen herkes ve her kurum tehdit altında. Darbe döneminde bile bu görülmedi."

Bulut: Bu bir hukuk devleti değil; açık bir baskı rejimidir. Bu kirli düzeni kabul etmiyoruz!

BURHANETTİN BULUT: BU KİRLİ DÜZENİ KABUL ETMİYORUZ!
Operasyona tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Bu bir hukuk devleti değil; açık bir baskı rejimidir. Bu kirli düzeni kabul etmiyoruz!" dedi.

Bulut'un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"Saray rejiminin şafak operasyonları artık rutin hale geldi. Bu sabah da Şile Belediye Başkanımız Özgür Kabadayı, gözaltına alındı. 31 Mart’taki yenilgiyi hazmedemeyen Saray, sandıkta yenemediğini polisle, yargı sopasıyla bastırmaya, belediyelerimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Hukuk artık adaletin değil, intikamın aracı haline getirildi. Bu bir hukuk devleti değil; açık bir baskı rejimidir. Bu kirli düzeni kabul etmiyoruz!"

ULAŞ KARASU: KİRLİ DÜZENLERİ İLE BİRLİKTE YIKILACAKLAR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın sabah saatlerinde şafak operasyonu ile gözaltına alınmasına, “İlk seçimde, kurdukları bu kirli düzenleri ile birlikte yıkılacaklar” diye tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Şafak operasyonları artık tek adam rejiminin rutini oldu. Bu sabah da Şile Belediye Başkanımız Özgür Kabadayı ve çalışma arkadaşları gözaltına alındı. Sandıkta yenilgiyi hazmedemeyenler, belediyelerimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Hukuk, kurdukları bu algı düzeni içinde artık bir intikam aracı haline geldi. İlk seçimde, kurdukları bu kirli düzenleri ile birlikte yıkılacaklar'' ifadesini kullandı.

"BU YAŞANANLAR MÜNFERİT DEĞİL, SİSTEMATİKTİR"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

''Şile Belediye Başkanımız Özgür Kabadayı ve bürokratları bu sabah gözaltına alındı. Bu, hukukun değil; iktidarın emrindeki yargı mekanizmasının, sandıkta kaybettikçe saldırganlaşan bir rejimin operasyonudur. Gerekçe bellidir: Yerel yönetimlerimizi itibarsızlaştırmak, halkın iradesini gasp etmek, Cumhuriyet’in kazanımlarını tasfiye etmektir.

Saray, 31 Mart’ta milletin verdiği demokrasi dersini hazmedemedi. O gün kaybettiklerini; savcılar ve medya operasyonlarıyla geri almaya çalışıyorlar. Ama nafile: Bu halk o iradeyi size bir daha vermeyecek! Biz biliyoruz: Bu yaşananlar münferit değil, sistematiktir. Bir korku düzeni inşa edilmeye çalışılıyor. Ama unuttukları bir şey var: Biz Cumhuriyetiz. Biz halkız. Biz buradayız.

Hangi baskı aracını devreye sokarsanız sokun; boyun eğmeyeceğiz, susmayacağız, geri çekilmeyeceğiz. Bu karanlık düzen yıkılacak. Hukuk yeniden işleyecek. Türkiye, yeniden nefes alacak.''

ÖZGÜR ÇELİK’TEN CMK VURGULU TEPKİ
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, söz konusu operasyona şu ifadelerle tepki gösterdi:

“CMK Madde 118’e göre konutta, işyerinde veya diğer kapalı yerlerde gece vaktinde arama yapılamaz. Buna rağmen, gece saat 01.30’da Şile Belediye Başkanımız Özgür Kabadayı ve ekip arkadaşları ev baskınları ile gözaltına alındı.

Yeri yurdu belli insanları, belediye başkanlarını şafak baskınlarıyla gözaltına alarak halka korku salamadıkları için gece baskınlarına başlayanlar bilsinler ki yasalarımız geceleri operasyon ve arama yapmayı yasayla sınırlamıştır.

Bu ‘operasyoncu’ zihniyet ülkemizin barışına, huzuruna ve güvenliğine zarar vermektedir. Makam, mevki ve iktidar için adalet ve insan hakları ayaklar altına alınmaktadır.

Sandıktan çıkan iradenin karşısında durulamayacağını, bizi kimsenin korkutamayacağını ve sindiremeyeceğini herkes bilsin.”

“Seçilmiş belediye başkanlarına yönelik hukuk dışı uygulamalara son verilmeli”

CHP İstanbul İl Örgütü, olayın takipçisi olacaklarını bildirirken, seçilmiş belediye başkanlarına yönelik hukuk dışı uygulamaların son bulması çağrısında bulundu. Özgür Kabadayı'nın gözaltı gerekçesine ilişkin henüz resmi açıklama yapılmazken, partinin hukuki süreci yakından izlediği öğrenildi.

OPERASYONDAN İLK GÖRÜNTÜLER
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Şile Belediyesi'ne yönelik düzenlediği operasyona ilişkin görüntüler de DHA tarafından yayınlandı.

 

  • BIST 100

    10370,78%-0,90
  • DOLAR

    41,84% 0,00
  • EURO

    49,01% 0,53
  • GRAM ALTIN

    5798,19% 2,43
  • Ç. ALTIN

    9693,42% 3,62

SBK’DEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ: “YARIN HER ŞEYİ AÇIKLAYACAĞIM”

EKONOMİDE YENİ ROTA: 2026’DA BÜYÜME YÜZDE 3,8, GELİR 77 TRİLYON TL!

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE VİCDAN KRİZİ: AVUKAT İSTİFA ETTİ, SES KAYDI SIZDI

SEZGİN BARAN KORKMAZ VE CİHAN EKŞİOĞLU’NA KARA PARA SORUŞTURMASI! 7 İSİM HAKKINDA GÖZALTI KARARI…

AYM’NİN ERDOĞAN KARARINA ‘KAMU YARARI’ ERTELEMESİ

DEM PARTİ İLÇE BİNASINA TAŞLI SALDIRI: ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

MELİH GÖKÇEK’İN 41 MİLYONLUK GONGCUSU YENİDEN SAHNEDE!

ŞEMSİYE HABERİNE GÖZALTI: IĞDIR’DA BASINA ZİNCİRLEME MÜDAHALE…

CHP’NİN 62’NCİ MİTİNGİ SARIYER’DE: “MİLLET İRADESİ SUSTURULAMAZ!”

DEZENFORMASYON DAVASI YOLDA: ABB, GÖKÇEK İÇİN SAVCILIĞA GİDİYOR

ŞARA PUTİN’LE GÖRÜŞÜRKEN, ESAD MOSKOVA SOKAKLARINDA!

IĞDIR’DA GAZİLERİ YAĞMUR ALTINDA BEKLETEN TÖRENİN HABERİNE GÖZALTI

GÜRCİSTAN MAÇINDA TRİBÜNDEN “ÖCALAN” TEPKİSİ

YIL GEÇTİ, NE TEMEL VAR NE İHALE: MUĞLA’DA TOKİ SESSİZLİĞİ

ÜNSAL BAN SKANDALI: YURTDIŞI YASAĞINA RAĞMEN TÜRKİYE’DEN KAÇTI

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ BUGÜN TOPLANIYOR: MASADA 4 KRİTİK KONU

MİNGUZZİ DAVASINDA SANIK AVUKATI ÇEKİLDİ!

AYM, CUMHURBAŞKANININ EKONOMİK YETKİLERİNİ İPTAL ETTİ

İSKENDERUN’A NEFES ALDIRACAK ORMAN PARKI AÇILIŞA HAZIR

“BELEDİYELERDE DOSYA ALARMI MI? ERDOĞAN’IN SÖZLERİ GÜNDEMİ SARSTI”

BAHÇELİ’DEN DEM PARTİ’YE SERT TEPKİ: “TBMM’DE TAŞKIN SLOGANLARA ASLA GEREK YOKTUR”

‘TERÖRSÜZ TÜRKİYE’ PLANINDA ÇATLAK: DEM PARTİ NE DİYECEK?

BURSA’DA RÜŞVET SORUŞTURMASI: TURGAY ERDEM DAHİL 15 KİŞİ TUTUKLANDI

İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN ŞENOL ASLANOĞLU’NUN TAHLİYE KARARINA İTİRAZ!

RÜŞVET SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: ANTALYA BÜYÜKŞEHİR’DE YENİ GÖZALTI DALGASI

BAHÇELİ'DEN ALEVİ AÇILIMI: CEMEVİNİN İBADETHANE OLMASI İÇİN ENGELLER KALDIRILMALI

CHP, EKONOMİK KRİZE DİKKAT ÇEKECEK “BOŞ TENCERE” EYLEMİ BAŞLATIYOR

MISIR’DA “ŞARM EL-ŞEYH BARIŞ ZİRVESİ”: TRUMP “3 BİN YILLIK SAVAŞI BİTİRDİK” DEDİ

AYM’DEN “YAPI RUHSATI” KARARI: BELEDİYELERİN ÖNEMLİ GELİR KALEMİ İPTAL EDİLDİ

ESKİ TBMM BAŞKANI ARINÇ: “ÖCALAN’LA DOĞRUDAN GÖRÜŞME GEREKİR; GEREKİRSE BEN GİDERİM”

Yükleniyor


SBK’DEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ: “YARIN HER ŞEYİ AÇIKLAYACAĞIM”

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE VİCDAN KRİZİ: AVUKAT İSTİFA ETTİ, SES KAYDI SIZDI

SEZGİN BARAN KORKMAZ VE CİHAN EKŞİOĞLU’NA KARA PARA SORUŞTURMASI! 7 İSİM HAKKINDA GÖZALTI KARARI…

AYM’NİN ERDOĞAN KARARINA ‘KAMU YARARI’ ERTELEMESİ

DEM PARTİ İLÇE BİNASINA TAŞLI SALDIRI: ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

MELİH GÖKÇEK’İN 41 MİLYONLUK GONGCUSU YENİDEN SAHNEDE!

ŞEMSİYE HABERİNE GÖZALTI: IĞDIR’DA BASINA ZİNCİRLEME MÜDAHALE…

  • Cuma 27.9 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 27 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Pazar 26.1 ° / 14.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3