SILA BEBEĞİN ÜVEY BABASINA İSTİSMARDAN TAHLİYE, MÜSTEHCENLİKTEN TUTUKLULUĞA DEVAM

Sıla bebeğin ölümünde cinsel istismar ile suçlanan üvey babanın tahliye iddialarına Başsavcılık ve Tekirdağ Barosu'ndan açıklama geldi.

GÜNDEM 12.11.2024 20:58:00 0
SILA BEBEĞİN ÜVEY BABASINA İSTİSMARDAN TAHLİYE, MÜSTEHCENLİKTEN TUTUKLULUĞA DEVAM

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Genel Başkanı Saadet Özkan'ın, Sıla bebeğe cinsel istismarla suçlanan üvey babanın tahliye edildiğini dair paylaşımına ilişkin Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM)'den açıklama geldi.

Saadet Özkan, X hesabından yaptığı açıklamada, "Tekirdağ hukuk koordinatörümüzden aldığımız bilgiye göre, işkence ve istismarla öldürülen 2 yaşında Sıla Yeniçeri Bebek dosyasında üvey babanın tahliye edildiği bilgisini öğrendik. İhmal eden, istismarı gören, duyan, ortamda olan kim var ise emsal cezalar almalı. Kat etmemiz gereken büyük sorunlarımız var, mağdur çocuklar için özel mahkemeler kurulmak zorunda." ifadelerini kullandı.

"BU SUÇTAN TAHLİYE, BAŞKA SUÇTAN TUTUKLU VE CEZAEVİNDE"

Bu iddianın ardından Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, şüpheli S.Ö.'nün bu dosyadan tahliye edildiği, ancak başka bir dosya kapsamında müstehcenlik suçu nedeniyle halen kapalı ceza infaz kurumunda bulunduğu belirtildi:
"08.09.2024 tarihinde Sıla Yeniçeri‘nin cinsel istismara uğraması ve gördüğü tedavi sonrası vefat etmesi olayı ile ilgili; mülhakatımız Malkara Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır.

Soruşturma kapsamında olayı gerçekleştirdikleri değerlendirilen suça sürüklenen çocuklar G.K ile K.A çocuğun cinsel istismarı suçundan; anne B.Y ise suç delillerini yok etme, gizleme ve bakım ve gözetim yükümlülüklerini ihlal suçundan tutuklanmıştır.

Şüpheli B.Y 10.09.2024 tarihinden; suça sürüklenen çocuklar ise 11.09.2024 tarihinden itibaren tutuklu olup halen kapalı ceza infaz kurumunda bulunmaktadırlar.
Anne’nin birlikte yaşadığı S.Ö ile suça sürüklenenler babası olan K.A da suç delillerinin eksiksiz toplanabilmesi açısından 12.09.2024 tarihinde çocuğun cinsel istismarı suçundan tutuklanmışlardır.

Soruşturmada gelinen aşama ve toplanan delil durumu itibariyle tutukluluk gözden geçirme işlemi sırasında Sulh Ceza Hakimliğince şüpheli K.A’nın 08.10.2024 tarihinde; S.Ö’nün ise 31.10.2024 tarihinde bu dosyadan tahliyelerine karar verilmiştir.

Şüpheli S.Ö’nün başka bir dosya kapsamında müstehcenlik suçundan 12.09.2024 tarihinden itibaren; şüpheli B.Y’nin 10.09.2024 tarihinden; suça sürüklenen çocuklar G.K ile K.A’nın ise 11.09.2024 tarihinden itibaren tutuklulukları devam etmekte olup halen kapalı ceza infaz kurumunda bulunmaktadırlar.
Kamuoyunda Sıla Yeniçeri’nin faillerinin tahliye olduğu yönündeki iddialar, bu yönüyle gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün de konuya ilişkin bir açıklamada yaptı. Gürcün, 'Sıla bebek soruşturması hakkında bilgilendirme' başlığındaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medyada yer alan bir takım yanlış bilgilerin düzeltilmesi amacıyla kısa bir bilgilendirme yapma gereği doğmuştur. Sıla bebek soruşturması Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanarak davanın açılması amacıyla fezleke Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Kısa süre içinde davanın açılmasını ve duruşma gününün belirlenmesini bekliyoruz. Dosya kapsamında tutuklu olan K. A.'nın ilk tutukluluk gözden geçirmesi ile ve S.Ö.'nün ise son yapılan tutukluluk gözden geçirmesi ile tahliyelerine karar verildi. Ancak S.Ö. başka bir soruşturma kapsamında müstehcenlik suçundan ötürü cezaevinde kalmaya devam ediyor. Anneyle iki suça sürüklenen çocuk halen tutuklular. Tekirdağ Barosu olarak şikayet başvurumuzu da dosyaya ilettik. Tekirdağ Barosu ve baromuz Çocuk Hakları Komisyonu davayı sonuna kadar takip edecektir." 

DMM DE AÇIKLAMA YAPTI
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de, "Sıla bebeğin istismar ve öldürülmesiyle ilgili davada faillerin tahliye edildiği" yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

DMM'den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:
Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan, "Sıla bebeğin istismar ve öldürülmesiyle ilgili davada faillerin tahliye edildiği" yönündeki iddialar doğru değildir. Cinsel istismara uğrayan ve ölen Sıla Yeniçeri bebekle ilgili Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 18 yaş altı 2 şüpheli ile şüpheli annenin tutukluluğu devam etmektedir. 

Bebeğin üvey babası hakkında Adli Tıp Kurumunca düzenlenen rapor doğrultusunda bu suçlama yönünden tahliyesine karar verilmiş ancak başka bir soruşturma kapsamında tutukluluğu ve yargılama süreci devam etmektedir. Bebeğin ölümünden ve istismarından sorumlu tutulan anne ve 18 yaş altı diğer 2 kişi olmak üzere 3 kişi tutuklu, yine başka bir suçlama bakımından da üvey baba dahil 4 kişi tutuklu bulunmaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

 

  • BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

Yükleniyor


İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4