SİİRT BELEDİYESİ'NE KAYYUM ATANDI

İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt Belediyesi'ne Vali Kemal Kızılkaya kayyum olarak atandı.

GÜNDEM 29.01.2025 11:09:00 0
SİİRT BELEDİYESİ

Belediye binasını ablukaya alan polisler, belediye eş başkanlarına kayyum atandığını bildirdi. Görevden alınan ve yerine kayyum atanan Sofya Alağaş, "Kayyum atanacaksa niçin seçim yapıyorsun? Seçim sonuçlarını sindiremeyen iktidar belediyeleri gasp ediyor" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt Belediyesi'ne Vali Kemal Kızılkaya kayyum olarak atandı.Gazeteci olarak çalıştığı dönemde hakkında 'örgüt üyesi olmak' suçlamasıyla dava açılan DEM Parti'li Siirt Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş, dün Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İçişleri Bakanlığı, Sofya Alağaş'a verilen cezanın ardından belediyeye Vali Kemal Kızılkaya'yı kayyum olarak atadı.

MA'nın haberine göre; kararın ardından sabah saat 06.00'da belediyeyi ablukaya alan polis, belediye binasına girerek, kararı burada bulunan Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Sofya Alağaş ile Mehmet Kaysi'ye okumak istedi.
Ancak eşbaşkanlar ile kayyum haberini aldıktan sonra belediyeye gelen yurttaşlar, "kayyum gasptır" sloganı atarak, kararın okunmasını engelledi.  

Belediye binası önüne gelenlerden DEM Parti Siirt Milletvekilli Sabahat Erdoğan Sarıtaş, kayyum kararına tepki göstererek, halkın iradesine yönelik saldırıyı kabul etmeyeceklerini, karara karşı direneceklerini belirtti.

31 Mart seçimlerinden bugüne halkın oylarıyla seçilen Hakkari, Mardin, Batman, Dersim, Halfeti, Akdeniz, Bahçesaray ve en son Siirt olmak üzere 8 DEM Parti'li belediyeye kayyum atandı.
DEM Parti’den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Siirt Belediye Eş Başkanımız Sofya Alagaş’a verilen 6 yıl 3 aylık cezanın ardından bugün de sabahın erken saatlerinde Siirt Belediyemiz iktidar tarafından gasp edildi ve kayyum atandı. Böylece 31 Mart seçimlerinden bugüne halkın oylarıyla seçilen Hakkari, Mardin, Batman, Dersim, Halfeti, Akdeniz, Bahçesaray ve en son Siirt olmak üzere 8 belediyemiz gasp edilmiş oldu” denildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş geçici olarak görevden uzaklaştırıldı, yerine Vali Kemal Kızılkaya görevlendirildi" denildi.
Açıklamada, “Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş'ın, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin 2023/113 Esas ve 2025/23 karar sayılı dosyasında 'PKK/KCK Silahlı Terör örgütüne Üye Olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası alması nedeniyle; Sofya Alağaş, Anayasa'nın 127'inci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'inci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanunun 45 ve 46'ıncı maddeleri uyarınca Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bu sabah İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyum atanan Siirt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş Artı Gerçek'e açıklamalarda bulundu.

Alağaş, şu ifadeleri kullandı:

"Dün de verilen kararın siyasi olduğunu ve kayyum atamak için cezanın verildiğini söyledik. Hepimiz dile getirdik. Çünkü bu bir kayyum hazırlığıydı. Ve nihayetinde 24 saat geçmeden kayyum atandı. Henüz 24 saat geçmeden, o kadar hazırlık yapmışlar ki dün itibariyle o mahkeme devam ederken zaten bitirmişlerdi. Geldiğimizde belediyenin etrafının sarılı olması bu kararın verildiğini gösterdi. Ama bu sabah itibariyle kararı bize tebliğ ettiler, bildirdiler. Şu an dünyayı kandırıyorlar, kendilerini kandırıyorlar, halkları kandırıyorlar. Sen kayyum atayacaksan, atama yapacaksan niçin seçim yapıyorsun? Halkın beyan ettiğini, halkın iradesini beğenmeyeceksen niçin seçime gidiyorsun?"

Halkın iradesinin gasp edildiğini vurgulayan Alağaş, "Bu bir irade gaspıdır, irade hırsızlığıdır. Burada bütün oyunlara rağmen 7-8 bin kaçak seçmen getirmelerine rağmen burada halk iradesini beyan etti. Ona rağmen tercih etmedi. Bu iktidarın adayını tercih etmedi. Ancak tercih etmedi ve irade beyan etti. Bizleri tercih etti. Halkın olmasını istedi, iktidarın olmasını istemedi. İktidar adayının olmasını istemedi. Ancak bunu içine sindiremeyen iktidar bu sefer de farklı oyunlarla belediyeyi gasp ediyor. Gasp ettiler diğer belediyelerde olduğu gibi. Bugün itibariyle Siirt Belediyesini gasp ettiler. Bu halkı tanımamadır. Kendi yasasını ve kanununu tanımamaktır" diye konuştu.

Belediyenin önünde olduklarını ifade eden Alağaş, "Belediyenin etrafı sarıldı. Bariyerler ve çevik kuvvetle etrafı sarıldı. Az önce gaspçı kayyum geldi ve belediyeye giriş yaptı. Hiç utanmadan, aymazlık göstermeden böyle hiçbir şey olmamış gibi belediyeye girdi. Biz de şu an belediyenin önündeyiz. Açıklama yapacağız. Ayrıca bu sürece itiraz edeceğiz. Hem mahkemede verilen karara hem de kayyum atamasına itirazlarımız olacak. Biz de hukuka, bu ülkedeki adalete inanmıyoruz. Gerçekten inanmıyoruz. Bitti, bitmiş yani. Adalet sadece iktidarın kendisine var. Hukuk onlara işliyor. Ama varsa küçücük bir eline tutabileceğimiz bir durum, bütün bunları değerlendireceğiz. Biz de itirazlarımızı yapacağız her türlü. Anayasadır, yereldeki mahkemedir, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'dir. Ne kadar sürerse sürsün. Bunu bütün haklarımızı biz de değerlendireceğiz" dedi.
 

Anahtar Kelimeler: SİİRT BELEDİYESİ' KAYYUM ATANDI
  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9