SİİRT BELEDİYESİ'NE KAYYUM ATANDI

İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt Belediyesi'ne Vali Kemal Kızılkaya kayyum olarak atandı.

GÜNDEM 29.01.2025 11:09:00 0
SİİRT BELEDİYESİ

Belediye binasını ablukaya alan polisler, belediye eş başkanlarına kayyum atandığını bildirdi. Görevden alınan ve yerine kayyum atanan Sofya Alağaş, "Kayyum atanacaksa niçin seçim yapıyorsun? Seçim sonuçlarını sindiremeyen iktidar belediyeleri gasp ediyor" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt Belediyesi'ne Vali Kemal Kızılkaya kayyum olarak atandı.Gazeteci olarak çalıştığı dönemde hakkında 'örgüt üyesi olmak' suçlamasıyla dava açılan DEM Parti'li Siirt Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş, dün Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İçişleri Bakanlığı, Sofya Alağaş'a verilen cezanın ardından belediyeye Vali Kemal Kızılkaya'yı kayyum olarak atadı.

MA'nın haberine göre; kararın ardından sabah saat 06.00'da belediyeyi ablukaya alan polis, belediye binasına girerek, kararı burada bulunan Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Sofya Alağaş ile Mehmet Kaysi'ye okumak istedi.
Ancak eşbaşkanlar ile kayyum haberini aldıktan sonra belediyeye gelen yurttaşlar, "kayyum gasptır" sloganı atarak, kararın okunmasını engelledi.  

Belediye binası önüne gelenlerden DEM Parti Siirt Milletvekilli Sabahat Erdoğan Sarıtaş, kayyum kararına tepki göstererek, halkın iradesine yönelik saldırıyı kabul etmeyeceklerini, karara karşı direneceklerini belirtti.

31 Mart seçimlerinden bugüne halkın oylarıyla seçilen Hakkari, Mardin, Batman, Dersim, Halfeti, Akdeniz, Bahçesaray ve en son Siirt olmak üzere 8 DEM Parti'li belediyeye kayyum atandı.
DEM Parti’den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Siirt Belediye Eş Başkanımız Sofya Alagaş’a verilen 6 yıl 3 aylık cezanın ardından bugün de sabahın erken saatlerinde Siirt Belediyemiz iktidar tarafından gasp edildi ve kayyum atandı. Böylece 31 Mart seçimlerinden bugüne halkın oylarıyla seçilen Hakkari, Mardin, Batman, Dersim, Halfeti, Akdeniz, Bahçesaray ve en son Siirt olmak üzere 8 belediyemiz gasp edilmiş oldu” denildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş geçici olarak görevden uzaklaştırıldı, yerine Vali Kemal Kızılkaya görevlendirildi" denildi.
Açıklamada, “Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş'ın, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin 2023/113 Esas ve 2025/23 karar sayılı dosyasında 'PKK/KCK Silahlı Terör örgütüne Üye Olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası alması nedeniyle; Sofya Alağaş, Anayasa'nın 127'inci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'inci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanunun 45 ve 46'ıncı maddeleri uyarınca Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bu sabah İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyum atanan Siirt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş Artı Gerçek'e açıklamalarda bulundu.

Alağaş, şu ifadeleri kullandı:

"Dün de verilen kararın siyasi olduğunu ve kayyum atamak için cezanın verildiğini söyledik. Hepimiz dile getirdik. Çünkü bu bir kayyum hazırlığıydı. Ve nihayetinde 24 saat geçmeden kayyum atandı. Henüz 24 saat geçmeden, o kadar hazırlık yapmışlar ki dün itibariyle o mahkeme devam ederken zaten bitirmişlerdi. Geldiğimizde belediyenin etrafının sarılı olması bu kararın verildiğini gösterdi. Ama bu sabah itibariyle kararı bize tebliğ ettiler, bildirdiler. Şu an dünyayı kandırıyorlar, kendilerini kandırıyorlar, halkları kandırıyorlar. Sen kayyum atayacaksan, atama yapacaksan niçin seçim yapıyorsun? Halkın beyan ettiğini, halkın iradesini beğenmeyeceksen niçin seçime gidiyorsun?"

Halkın iradesinin gasp edildiğini vurgulayan Alağaş, "Bu bir irade gaspıdır, irade hırsızlığıdır. Burada bütün oyunlara rağmen 7-8 bin kaçak seçmen getirmelerine rağmen burada halk iradesini beyan etti. Ona rağmen tercih etmedi. Bu iktidarın adayını tercih etmedi. Ancak tercih etmedi ve irade beyan etti. Bizleri tercih etti. Halkın olmasını istedi, iktidarın olmasını istemedi. İktidar adayının olmasını istemedi. Ancak bunu içine sindiremeyen iktidar bu sefer de farklı oyunlarla belediyeyi gasp ediyor. Gasp ettiler diğer belediyelerde olduğu gibi. Bugün itibariyle Siirt Belediyesini gasp ettiler. Bu halkı tanımamadır. Kendi yasasını ve kanununu tanımamaktır" diye konuştu.

Belediyenin önünde olduklarını ifade eden Alağaş, "Belediyenin etrafı sarıldı. Bariyerler ve çevik kuvvetle etrafı sarıldı. Az önce gaspçı kayyum geldi ve belediyeye giriş yaptı. Hiç utanmadan, aymazlık göstermeden böyle hiçbir şey olmamış gibi belediyeye girdi. Biz de şu an belediyenin önündeyiz. Açıklama yapacağız. Ayrıca bu sürece itiraz edeceğiz. Hem mahkemede verilen karara hem de kayyum atamasına itirazlarımız olacak. Biz de hukuka, bu ülkedeki adalete inanmıyoruz. Gerçekten inanmıyoruz. Bitti, bitmiş yani. Adalet sadece iktidarın kendisine var. Hukuk onlara işliyor. Ama varsa küçücük bir eline tutabileceğimiz bir durum, bütün bunları değerlendireceğiz. Biz de itirazlarımızı yapacağız her türlü. Anayasadır, yereldeki mahkemedir, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'dir. Ne kadar sürerse sürsün. Bunu bütün haklarımızı biz de değerlendireceğiz" dedi.
 

Anahtar Kelimeler: SİİRT BELEDİYESİ' KAYYUM ATANDI
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

HBB, ERZİN’E YARI OLİMPİK HAVUZ KAZANDIRIYOR

FERDİ ZEYREK'İN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN BİLİRKİŞİ RAPORU TAMAMLANDI: 6 KUSUR TESPİT EDİLDİ

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

  • Pazar 31.5 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2