SEVGİN İLİKLERİME İŞLESİN KAMPANYASI

SEVGİN İLİKLERİME İŞLESİN KAMPANYASI

İskenderun Belediyesi ile Türk Kızılayı İskenderun Şubesinin işbirliğinde ‘Sevgin İliklerime İşlesin’ temasıyla kan ve kök hücre bağışı etkinliği düzenlendi.

Antakya’da yaşayan 12 yaşındaki Emir Kaan Sevik’e, iki yıl önce Aplastik Anemi (kemik iliği yetmezliği) teşhisi konulmuş ardından kardeşlerinden alınan ilikle 2017 yılında iki kez nakil olmuştu. Fakat iki nakil de tutmadı ve ikinci nakilden sonra da Emir Kaan GVHH (Graft Versus Host) hastalığına yakalandı. Belediye Başkanı Tosyalı, kan bağışı ve kök hücre bağışı bekleyen hastalara, başta Emir Kaan Sevik'e umut olmak amacıyla Kızılay Şubesi ile işbirliği başlattı.

İskenderun Belediyesi ile Türk Kızılayı İskenderun Şubesinin işbirliği ve koordinasyonuyla 'Sevgin İliklerime İşlesin' adı altında İskenderun Atatürk Bulvarındaki Kızılay Bürosunda Kan ve Kök Hücre Bağışını umutla bekleyen hastalar ve özellikle de Emir Kaan Sevik'e umut olmak için kan ve kök hücre bağışı etkinliği gerçekleşti. Yapılan etkinliğe İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, başkan yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Türk Kızılayı Şube Başkanı Recep Sivri, kurum müdürleri, hayırsever iş insanı Nuri Üysen ve birçok gönüllü bağışçı hazır bulundu.

Kaymakam İskender Yönden, kan ve kök hücre bağış kampanyasına katkıda bulunan duyarlı vatandaşlara içtenlikle teşekkür ederek, kan bağışının geleceğe bağış olduğu yönündeki konuşmasıyla konunun önemine bir kez daha dikkat çekti. Ardından katılımcılar kan ve kök hücre bağışında bulundular.