Tarih: 20.03.2020 18:44

SESİMİZİ YÜKSELTELİM…

Facebook Twitter Linked-in

Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş koronavirüse karşı cezaevlerinin durumuyla ilgili Twitter hesabından video paylaştı. Demirtaş, “Şu anda evdeyim. Normalde Edirne’de olmama gerekiyordu ve görüş günümüzdü. 176 hafta sonra ilk kez Selahattin ile görüşemedim. Bu hafta benim gibi on binlerce kişi hapisteki yakınlarıyla görüşemedi” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle görüşlerin kaldırılmasının yeterli bir tedbir olmadığını belirten Başak Demirtaş, şunları söyledi: “Hapishanelerdeki koşullar yetersiz. Birçok kişi ileri yaşına rağmen hapishanede tutuluyor. Yüzlerce çocuk anneleriyle hapiste, koğuşlar çok kalabalık. Havalandırma yetersiz, güneş ışığı neredeyse hiç yok. Sağlıklı beslenmek mümkün değil. Hijyen koşulları yetersiz.”

 “Bu koşullar solunum yolu hastalıklarına neden oluyor. Koronavirüs solunumu zorluyor. Hem de hasta olanlar büyük risk altında. Günde 3 vardiya şeklinde çalışan hapishane görevlileri de risk altında. Dışarıyla sürekli temas halindeler. Bütün bunlar ortadayken virüsler hapishanelerde felakete neden olacak. Vakit kaybetmeden infaz erteleme, tutuklu yargılananların serbest bırakılması gibi düzenlemeler hayata geçirilmeli. Evrensel hukuk ve insani olmanın gereği budur. Hepimize düşen hapishanelerde ölüm olmadan sesimizi yükseltmektir. Lütfen sesimizi yükseltelim.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —