SEN DE KAPILARINI AÇ BU YÜKTEN KURTUL

SEN DE KAPILARINI AÇ BU YÜKTEN KURTUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin Kahraman Kadınları" programında yaptığı konuşmada Yunanistan'a mültecilere kapılarını açması için çağrıda bulundu: "Ey Yunanistan, şimdi sana da sesleniyorum; sen de kapıl

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen 'Türkiye'nin Kahraman Kadınları' programından konuştu. Erdoğan, konuşmasında Yunanistan'a mültecilere kapılarını açması için seslendi. Erdoğan, 'Ey Yunanistan, şimdi sana da sesleniyorum; sen de kapılarını aç, bu yükten kurtul. Gitsinler Avrupa’nın diğer ülkelerine' dedi. 

Erdoğan şunları söyledi:

'Avrupa kapılarına dayanan yüzbinlerce insan içindeki kadınlara yapılan eziyetleri önlerine dikilen tel örgüleri, dövülerek hatta vurularak geri döndürülme çabalarını kimsenin kınadığını da işitmedim. Kınasa ne olacak. İnanın ellerinden gelse onları bile süngülerler. Bunlar da vicdan yok.

Ey Yunanistan, bu insanlar sende gelip kalmayacak. Senden gelip geçecek Avrupa’nın bir başka ülkesine gidecek. Neden rahatsız oluyorsun? Biz size dedik; bu böyle giderse bu kapıları açacağız. Siz inanmadınız. Ey Yunanistan, şimdi sana da sesleniyorum; sen de kapılarını aç, bu yükten kurtul.

Gitsinler Avrupa’nın diğer ülkelerine. Adil bir yük paylaşımına ortak arıyoruz. Bizde 3,5 milyon mülteci var, kapımıza dayanan 1,5 milyonu var. Hamd olsun geçici de olsa bir ateşkes imzaladık. Temenni ederim ki bu burada kalır.'