ŞEHİT VERMEDEN OLMAZ!

ŞEHİT VERMEDEN OLMAZ!

Vatan Partisi Genel Başkanı Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'in, katıldığı bir televizyon programında şehitlerle ilgili verdiği sözleri ve verdiği tepki sonrası sosyal medyada büyük tepki gördü. Perinçek, şehitlerimizle ilgili İ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İdlib'de 5'i asker 8 vatandaşımızın şehit edildiği gün, Ukrayna'ya silah yardımı yapılmasını bir felaket olarak niteledi. Perinçek'in şehitlerle ilgili gülerek 'Şehit vermeden sorun çözülmez olmaz' demesi sosyal medyada tepki çekti. 
Hürriyet Gazetesi Muhabiri İsmail Saymaz'ın 'Biz burada, bir daha şehit vermeyeceğimiz bir gelecek için konuşmuyor muyuz' sözlerine yanıt veren Doğu Perinçek, gülerek 'Şehit vermeden hiçbir sorun çözülmez. Şehit vereceğiz, olur mu şehit vermeden' şeklinde yanıt verdi. Doğu Perinçek'in bu hareketi ve sözleri sosyal medyada tepki çekti.

Perinçek konuya ilişkin sözlerine 'Bizim şu anda dört tane milli mevziimiz var. Birincisi güneydoğuda terörü temizlemek ki büyük oranda temizledik. İkincisi Suriye'de terör örgütlerini temizlemek, üçüncüsü Doğu Akdeniz ve Kıbrıs, Dördüncüsü de Kudüs.' diye başladı. 
 

'İNTİKAM ÇIĞLIKLARI İLE DEVLET YÖNETİLMEZ'


Bu konuda bütüncül strateji kurulması gerektiğini savunan Perinçek, 'Rusya'nın uçağını düşürdük, Rusya buna karşı 5 uçağımızı düşürüp 500 askerimizi öldürmedi. Çünkü bu Rusya'nın da Türkiye'nin de lehine değil. İntikam çığlıkları ile devlet yönetilmez. Zaten 76 Suriye askeri bizim ateşimizle vurulup öldürülmüş. Bundan sonra devlet aklıyla hareket etmek lazım.' dedi. 

Ukrayna'ya 200 milyon liralık silahın verilmesini Türk devleti adına bir felaket olarak niteleyen Doğu Perinçek, sözlerine, 'Çünkü siz Rusya'ya karşı Ukrayna'yı silahlandırıyorsunuz. O zaman siz Doğu Akdeniz'de, Kudüs'te İsrail'e karşı, Suriye'nin kuzeyinde ABD'ye karşı, Doğumuzda hangi politikayı izleyeceksin. Ukrayna'yı Rusya'ya karşı silahlandırarak Türkiye devleti yönetilir mi?' diye devam etti.

Perinçek bu konudaki sözlerini 'Ukrayna'ya silah ver, Suriye'de Türkiye'nin başına iş açacak türlü işlere gir, Türkiye bunu kabul eder mi Türk milleti başında tutar mı?' diye tamamladı.