SEDAT PEKER’İN İDDİALARI YARGIYA TAŞINDI: 4 İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabından günümüzde ‘beşli çete’ olarak bilinen şirketlerden Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’e yönelik yaptığı açıklamayla ilgili...

GÜNDEM 9.07.2022 14:33:00 0
SEDAT PEKER’İN İDDİALARI YARGIYA TAŞINDI: 4 İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabından günümüzde ‘beşli çete’ olarak bilinen şirketlerden Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’e yönelik yaptığı açıklamayla ilgili 4 isim hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Cumhuriyet’e konuşan avukat Çolak, “Peker’in itiraflarına rağmen Cumhuriyet’in savcıları sanki hiçbir şey olmamış gibi hareketsiz kalmaya, daha doğrusu siyasi iktidardan talimat beklemeye devam etmektedir” dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Twitter’daki ‘Deli Çavuş’ hesabından paylaşımlarını sürdürüyor. 5 Temmuz paylaşımında Peker, “Size akrabam olan Mehmet Cengiz’i anlatacağım” diyerek, kamudan aldığı dev ihalelerle tanınan Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’le olan geçmişini anlattı. Peker, cezaevinden Mesut Yılmaz’ın kumar kasetleri karşılığı çıktığını ve Cengiz’in anlaşmaya aracılık ettiğini iddia etti.

Anlaşma karşılığında maddi hasarının ödenmesi için 5 milyon dolar para aldığını iddia eden Peker, bahsi geçen parayı ortak akrabaları olan Zafer Salman aracılığıyla aldığını söyledi.

Peker, “Anlaşma sağlandı. İlk 2,5 milyon dolarını peşin aldım. Kalan 2,5 (milyon) doları da ortak akrabamız olan Zafer Salman vasıtası ile teslim aldım (paralar Mehmet Cengiz tarafından Zafer Salman’ın hesabına gönderildi, bir kısmı da Zafer Salman’a elden teslim edildi) O dönem Mesut Yılmaz’ın yakını olan, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin başsavcısı olan Engin Baltacı’nın organizasyonu ile tahliye edildim” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'ten Mehmet Oflaz'ın haberine göre, Peker’in açıklamalarının ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) harekete geçti.

4 İSME 11 AYRI SUÇLAMA

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Cengiz Holding sahibi Mehmet Cengiz, Peker ve Cengiz’in akrabası Zafer Salman ile O dönemin DGM Başsavcısı Engin Baltacı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatı Çolak tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde; Peker, Cengiz, Salman ve Baltacı’nın, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “zimmet”, “irtikâp”, “kamu görevlisinin suçu bildirmemesi”, “kaçmaya imkân sağlama”, “suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi”, “nüfuz ticareti”, “nitelikli yağma”, “şantaj” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarını işlediklerini iddia etti.

İVEDİLİKLE İDDİANAME HAZIRLANMALI

Çolak, dilekçede Sedat Peker’in ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabından yaptığı 5 Temmuz’daki 25 Tweet zincirine yer verdi. Öte yandan dilekçede Peker’in iddiaları sonrası Gazetemiz muhabiri Rabia Azra Sözcü’ye konuşan Zafer Salman’ın, “Peker ne dediyse doğrudur, savcılar çağırsınlar anlatayım” açıklamasını hatırlattı.

Çolak, dilekçede Peker, Cengiz, Salman ve Baltacı hakkında soruşturma yürütülerek, haklarında ivedilikle iddianame hazırlanmasını ve kamu adına dava açılmasını talep etti.

“CUMHURİYET’İN SAVCILARI İKTİDARIN EMİR ERİ HALİNE GELMİŞTİR”

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak konuya ilişkin Cumhuriyet.com.tr’ye konuştu. Peker’in itiraf ve isnatlarına rağmen savcıların harekete geçmemesini eleştiren Çolak, “Peker’in itiraflarına rağmen Cumhuriyet’in savcıları sanki hiçbir şey olmamış gibi hareketsiz kalmaya, daha doğrusu siyasi iktidardan talimat beklemeye devam etmektedir” dedi.

Peker’in, ‘Niye soruşturma açmıyorsunuz? Bakın ben şantaj yaptım, suç işledim’ ve Salman’ın, ‘Peker ne dediyse doğrudur, savcılar çağırsınlar anlatayım’ açıklamalarını hatırlatan Çolak, “Bu açıklamalar karşısında savcılar yine sessiz kalıyor dolayısıyla Cumhuriyet’in savcıları maalesef iktidarın emir eri haline gelmiştir, yargımızın içine düşürüldüğü içler acısı durum maalesef budur” ifadelerine yer verdi.

Tarihi sorumlulukları gereği suç duyurusunda bulunduklarını belirten Çolak, “Bu kanunsuzluklara ve kanun adamlarının hareketsizliklerine karşı, kendilerine kanunları hatırlatarak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

  • BIST 100

    9141,31%-0,67
  • DOLAR

    39,53% -0,21
  • EURO

    45,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4307,98% 0,26
  • Ç. ALTIN

    6950,65% 0,22

ABD'DEN TÜRKİYE'DEKİ VATANDAŞLARINA VE PERSONELLERİNE UYARI

AVUKATLAR 'SAVUNMAYI SAVUNMAK' İÇİN ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE BULUŞTU

ERDOĞAN, "YENİ ANAYASA" İÇİN MEMUR SEN'DEN DESTEK İSTEDİ, TOPLU SÖZLEŞME MESAJI VERDİ

HÜRMÜZ BOĞAZI'NDA SON DURUM: BAZI TANKERLER "U" DÖNÜŞÜ YAPTI

THY ORTADOĞU'DAKİ ÇOK SAYIDA SEFERİ İPTAL ETTİ

İRAN, ORTADOĞU'DAKİ ABD ÜSLERİNE MİSİLLEME SALDIRISI DÜZENLEDİ

ÖZGÜR ÖZEL: 'ADAYIM' DESEM YOLA ÇIKTIĞIM ARKADAŞIMI ARKADA BIRAKMIŞ OLURUM

CÜBBELİ AHMET'TEN TARTIŞMA YARATAN FATİH ALTAYLI AÇIKLAMASI

DİYARBAKIR'DA KONTEYNER KENTİN BOŞALTILMASI İÇİN ELEKTRİĞİ KESİLECEK

AKP 19 MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI…

YÜZLERCE İRAN HÜCRESİ, 48 SAAT HAZIRLIĞINDA

BAHAR CANDAN İLE DİLAN POLAT'IN TEPKİ ÇEKEN 'HELVA' PAYLAŞIMI

ORTADOĞU'DA ÇATIŞMALARDA 10'UNCU GÜN: ABD DE ARTIK CEPHEDE

TEKİRDAĞ'DA ON BİNLER İMAMOĞLU İÇİN BİR ARAYA GELDİ

GAZETECİ FATİH ALTAYLI TUTUKLANDI

KULİSLERDE KONUŞULMAYA BAŞLANAN SENARYO: ERKEN SEÇİM PLANI DEVREYE ALINABİLİR…

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ARAKÇİ'DEN NÜKLEER AÇIKLAMASI…

2025 YKS'YE DAMGA VURAN KIYAFET TARTIŞMASI: SINAVA ALINMADI, SOSYAL MEDYA KARIŞTI

FATİH ALTAYLI'NIN EMNİYET İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

ABD İRAN’DAKİ NÜKLEER TESİSLERİ VURDU, ÇOK SAYIDA ÜLKEDEN TEPKİ GELDİ…

TBMM’DE BU HAFTA: TARTIŞMALI 'ZEYTİNLİK' MADDESİNİN GENEL KURUL’DA GÖRÜŞÜLMESİ BEKLENİYOR

OKTAY SARAL'DAN TANJU ÖZCAN'A 'SUYUN ISINDI' YANITI

ABD İRAN'IN NÜKLEER TESİSLERİNİ VURDU

FATİH ALTAYLI GÖZALTINA ALINDI

CEMAL ENGİNYURT'UN CHP'YLE İLGİLİ SÖZLERİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

ÇATIŞMALARDA 9. GÜN: İSRAİL'İN SALDIRDIĞI İRAN'DA CAN KAYBI 430'A YÜKSELDİ

ANKARA'DA LİTYUM FABRİKASINDA GAZ SIZINTISI: 2 İŞÇİ ÖLDÜ, 3 İŞÇİ YARALANDI!

ÖZGÜR ÖZEL, FERDİ ZEYREK'İN KIZINI ÜNİVERSİTE SINAVINA GÖTÜRDÜ

ANOREKSİYA NERVOZA TEDAVİSİ GÖREN NİHAL CANDAN HAYATINI KAYBETTİ

BENZİN VE MOTORİNE DEV ZAM GELİYOR

Yükleniyor


AVUKATLAR 'SAVUNMAYI SAVUNMAK' İÇİN ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE BULUŞTU

ERDOĞAN, "YENİ ANAYASA" İÇİN MEMUR SEN'DEN DESTEK İSTEDİ, TOPLU SÖZLEŞME MESAJI VERDİ

HÜRMÜZ BOĞAZI'NDA SON DURUM: BAZI TANKERLER "U" DÖNÜŞÜ YAPTI

THY ORTADOĞU'DAKİ ÇOK SAYIDA SEFERİ İPTAL ETTİ

İRAN, ORTADOĞU'DAKİ ABD ÜSLERİNE MİSİLLEME SALDIRISI DÜZENLEDİ

ÖZGÜR ÖZEL: 'ADAYIM' DESEM YOLA ÇIKTIĞIM ARKADAŞIMI ARKADA BIRAKMIŞ OLURUM

  • Salı 36.8 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.8 ° / 19.4 ° Güneşli
  • Perşembe 37.1 ° / 19.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2